Musicalnieuws.nl

Kaartverkoop gestart Whistle down the wind

In april speelt Musicalvereniging Z&V de musical ‘Whistle Down the Wind’; een verborgen parel onder de musicals én een primeur in Nederland. De musical is gecomponeerd door ’s werelds beroemdste musicalcomponist Andrew Lloyd Webber met teksten van rocklegende Jim Steinman. Nog nooit is deze musical in Nederland uitgevoerd en is geheel naar het Nederlands vertaald door Peter Groenendijk.

Krachtig verhaal en meeslepende muziek
Medeproducent en regisseur Peter Groenendijk ziet Musicalvereniging Z&V als de aangewezen groep om als eerste een amateurproductie van de musical uit te voeren. “Er zit zoveel talent en ambitie in deze groep. De cast heeft de uitdaging met beide handen gegrepen en staan te trappelen om te laten zien en horen waarvoor ze zo hard aan het werk zijn. Het verhaal van ‘Whistle down the wind’ heeft prachtige diepe lagen die worden verteld door pure en sterke karakters.”

Muzikaal leider Frank Geisink-Brinkhuijsen voegt hieraan toe: "Andrew Lloyd Webber heeft prachtige musicals geproduceerd zoals 'Jesus Christ Superstar' en 'The Phantom of the Opera'. 'Whistle Down the Wind' is een van zijn minder bekende werken, maar het heeft een ongelooflijke emotionele kracht en prachtige melodieën. We zijn erg enthousiast om het publiek te laten zien wat we kunnen doen met deze fantastische muziek."

Unieke musicalbelevenis
‘Whistle down the wind’ is een aangrijpend verhaal over alles veranderende liefde, die bewijst dat goedheid op de meest onverwachte plekken kan worden gevonden. De musical speelt zich af in een sterk gelovige gemeenschap op het platteland, begin jaren 70. Waar de volwassenen zich vastbijten in kerk en staat, begint de jeugd te verlangen naar vrijheid, eigen keuzes en amusement. Het is in deze tijd dat de jonge Zwaluw volwassen wordt en door haar bijzondere ontdekking verscheurd wordt tussen kinderlijke verbeeldingskracht en volwassen realiteit.

De vereniging speelt maar liefst zes voorstellingen van ‘Whistle down the wind’ op een unieke locatie; een boerenschuur in de gemeente Opmeer. Eerder speelde Z&V Opmeer op succesvolle wijze de musical "Oorlogswinter" in een tot theater omgebouwde koeienstal.

Met de uitvoering van ‘Whistle Down the Wind’ gaat Z&V opnieuw een unieke uitdaging aan. De vereniging hoopt dat het publiek zich zal laten meeslepen door de emotionele kracht van de muziek en het verhaal dat versterkt wordt door de bijzondere locatie. Kaarten zijn vanaf nu beschikbaar via musicalopmeer.nl.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025