Musicalnieuws.nl

Jungle Boek is echt vakwerk!

Sommige voorstellingen vallen op door iets bijzonders. Iets wat je niet iedere dag zo (bewust) ziet en alleen al dat ene maakt het de moeite waard om te gaan zien. En dan hebben we het nog niet eens gehad over een hele rits andere redenen.

Dat bijzondere dat dit een voorstelling is die geheel gedragen, gespeeld, gedaan én waarin veel op en af  gebouwd wordt door maar drie mensen. Mensen met heel veel tekst. Mensen met talloze verkledingen. Mensen die voortdurend in en uit rollen en decors stappen die ze zelf steeds veranderen. En dat allemaal met uitbundig theaterplezier.
 
De liefde voor het vak spat er van af.  En dat is doorgevoerd in alles. Van de voortreffelijke verstaanbaarheid tot in details uitgewerkte attributen en kleding. 
 
Drie troubadours trekken met hun Theater Terra pipo wagen langs de wegen op zoek naar een verhaal om te delen met de wereld. Ze stuiten op het Jungle boek, kruipen erin en daarmee in een bonte stoet van dieren, in een vrolijke brei van poppen en in een wondere wereld waar alle dieren kunnen praten. En het is allemaal even mooi.
 
Sjors Arts steelt de show met zijn heerlijk mimiek, timing en humor. Robin Ketelaars zingt prachtig en sluit je in je hart. Tom Di Scala zingt ook voortreffelijk en is de held in vele gedaanten en doet dat ontzettend knap. Dit is jong theatertalent dat we zeker in de toekomst terug zullen zien. Robin en Tom zitten allebei op de Frank Sanders Academie en maken beide hier hun debuut (al zagen we Tom in 2014 oa al in de Sound of Music!).
 
Een heerlijke voorstelling voor jong en oud. De muziek is lekker en blijft in je hoofd hangen en je komt vrolijk en opgeladen naar buiten.  Een aanrader dus voor iedereen die ouder is dan 4!

Door Elise Kant
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025