Musicalnieuws.nl

Jumbo geeft ook dit jaar weer Sinterklaasboeken bij de boodschappen

Op 10 november werd de perspresentatie van de nieuwe sinterklaasboeken van supermarktketen Jumbo gehouden in een van de zalen van de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. De middag werd gepresenteerd door Albert Verlinde. Jumbo brengt jaarlijks sinterklaasboeken uit, die bij het kopen van actieproducten gratis af te halen zijn. Dit jaar werken zij samen met Unilever.

Johnny de Mol schreef het boek Piet is Verliefd. Zijn verhaal gaat over een piet en een juf die verliefd zijn op elkaar. Dit boek is te krijgen van 11 t/m 17 november bij aankoop van 2 Unox Rookworst. Naast Johnny schreven ook Kim-Lian van der Meij en Halina Reijn een sinterklaasboek. Halina werd nog in het zonnetje gezet vanwege haar 40e verjaardag vandaag.
 
De schrijvers werden door Albert Verlinde kort geinterviewd. Voornamelijk de samenwerking met de illustrator was voor de drie auteurs interessant. Ze vonden het leuk om het boek als tastbaar materiaal te kunnen voelen.
 
De klas met kinderen die was uitgenodigd voor deze presentatie werd verdeeld onder de drie auteurs. Zowel Johnny, Halina als Kim-Lian lazen de kinderen een stukje voor uit eigen werk. De kinderen luisterden aandachtig, maar het einde werd niet verklapt. Hiervoor moesten ze toch echt even aan mama en papa vragen om naar de Jumbo te gaan.
 
Door Samantha Brouwers
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025