Musicalnieuws.nl

Judas TheaterProducties streamt hun succesvolle musicalcreatie DE ROZENOORLOG met Maike Boerdam en Lucas Van den Eynde

Unieke belevenis voor tijdens de feestdagen: deze zwarte musicalkomedie is te bekijken van 25 december tot en met 3 januari.

Wie met de feestdagen zijn of haar knuffelcontact wil verrassen met een unieke musicalbeleving mag nu stoppen met zoeken. Na de stream van de succesmusical "Lelies" laat Judas TheaterProducties nog een andere topmusical los op het publiek. Vanaf 22 december kunnen er immers tickets gekocht worden  voor het streamen van de legendarische, zwarte musicalkomedie "De Rozenoorlog". Judas TheaterProducties liet deze succesvolle musicalcreatie met Maike Boerdam en Lucas Van den Eynde in première gaan op 18 november 2016 om vervolgens te touren door heel Vlaanderen met deze musicalhit. Wie nog één keer wil zien hoe een koppel elkaar na een slepend en verstikkend huwelijk letterlijk en figuurlijk de duvel aandoet, kan dit nu via deze stream. Regisseur en auteur Frank Van Laecke zette het boek van Warren Adler op magistrale wijze naar zijn hand en liet Lucas Van den Eynde en Maike Boerdam elkaar  tot in de nok van elk theater op stang jagen . Iedereen die de musical zag, heeft de "luchterscène" voor eeuwig op zijn netvlies gebrand staan... En dan hebben we het nog niet gehad over het decor dat avond na avond volledig in de vernieling werd gespeeld door de acteurs. Ook deze keer wil Judas de talloze musicalfans die nog niet terecht kunnen in het theater een bijzondere musicalbeleving aanbieden.  De integrale versie van “De Rozenoorlog" zal via You Tube gestreamd zal worden van 25 december tot en met 3 januari. Een ticket kost 15 euro en is te verkrijgen via www.fakkeltheater.be 
 
HET VERHAAL
Alles aan het huwelijk van Bob en Barbara Van Rozen lijkt een droom. Hun gedeelde passie voor antiek, hun twee kinderen en hun prachtig huis. Terwijl Bob zich stort op zijn carrière en het verdienen van genoeg geld, hangt Barbara haar studie aan de wilgen en richt zij zich volledig op het grootbrengen van de kinderen en het inrichten van hun absolute droomhuis. Bob en Barbara. Koek en ei. Peis en vree. Alles lijkt te kloppen…
Tot het huis tot in de kleinste details is ingericht en de kinderen het huis uit zijn. Barbara zoekt wanhopig naar een nieuwe invulling van haar leven en begint in haar eentje een cateringbedrijf. Maar door dit nieuwe begin en dit nieuwe leven neemt ze alles onder de loep. Vooral haar huwelijk. En zo komt ze tot de conclusie dat zij en Bob volledig uit elkaar zijn gegroeid. Dus vraagt ze een scheiding aan.
Nu kan een scheiding eenvoudig geregeld worden… Maar wat als geen van beiden afstand wil doen van dat ene symbool van voorspoed, smaak en stijl: het huis? Het huis wordt de inzet van een bizarre vechtscheiding. Beiden weigeren toe te geven en verzinnen steeds creatievere manieren om de ander het huis uit te jagen. Een echtpaar dat jarenlang verbonden was in liefde is nu verbonden in woede en blinde haat.
Het ooit zo gelukkige huwelijk van de Van Rozens ontaardt in een oorlog: De Rozenoorlog. En daarin wordt niets of niemand gespaard…
“De Rozenoorlog” is een zwarte musicalcomedy gebaseerd op de bestseller “The War of the Roses” van Warren Adler.
 
CAPTATIE VAN EEN BEKLIJVENDE EN SPANNDENDE MUSICAL
Het gaat om een captatie van december 2016 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Deze musical speelde van november 2016 tot en met februari 2017.  Meer dan 25.000 bezoekers zagen Lucas Van den Eynde en Maike Boerdam uit de imposante kroonluchter vallen. 

In de cast zien we Maike Boerdam, Lucas Van den Eynde, Myriam Bronzwaar, Laura Seys en Marc Lauwrys.
Script en liedteksten van Allard Blom, muziek van Sam Verhoeven, regie en script van Frank Van Laecke en de arrangementen werden geschreven door Pol Vanfleteren. Naar een beklijvend boek van Warren Adler: The War of The Roses.
Een MUST voor elke musicalliefhebber!
 
REGIE: Frank Van Laecke 
SCENARIO: Frank Van Laecke & Allard Blom
LIEDTEKSTEN: Allard Blom
MUZIEK: Sam Verhoeven
ARRANGEMENTEN: Pol Vanfleteren
MUZIKALE LEIDING: Thomas Vanhauwaert
BEWEGINGSADVIES: Danny Rosseel
REGIEASSISTENT: Jaak Lema
DECORONTWERP: Paul Gallis
KOSTUUMONTWERP: Arno Bremers
LICHTONTWERP: Luc Peumans
GELUIDSONTWERP: Philippe Peirsman
TICKETS
De captatie is beschikbaar via een beveiligde YouTube link vanaf 25 december 2020 tot en met 3 januari 2021.
 
Tickets kosten € 15,00 en zijn te boeken via: www.fakkeltheater.be
U ontvangt per mail de link.