Musicalnieuws.nl

Judas TheaterProducties streamt exclusief de legendarische musical LELIES

Integrale versie van “Lelies in Symfonie” te bekijken op 30, 31 oktober en 1 november 2020

Nu de Vlaamse theaters opnieuw de deuren moeten sluiten, dient Judas TheaterProducties het slotweekend van “3 x in ’t klein” te verplaatsen naar januari 2021. Judas wil de talloze musicalfans die noodgedwongen in hun kot moeten blijven iets heel exclusiefs aanbieden, namelijk de integrale versie van “Lelies in Symfonie”! De integrale captatie die via You Tube gestreamd zal worden, is een live-opname van “Lelies in Symfonie”, die gespeeld werd in de Stadsschouwburg te Antwerpen op donderdag 22 oktober 2015.
 
HET VERHAAL
Canada 1952. Bisschop Jean Bilodeau wordt gevraagd om de laatste biecht af te nemen van een doodzieke gevangene, Simon Doucet. De twee zijn geen onbekenden voor elkaar. Ze delen een verleden. Onder leiding van Simon speelt een groep gevangenen een toneelstuk voor de bisschop.
Het toneelstuk wordt zijn finale biecht. Tijdens dit toneelstuk wordt Bilodeau geconfronteerd met de gebeurtenissen die zich veertig jaar daarvoor hebben afgespeeld in het Canadese plaatsje Roberval, waar Simon en Jean samen studeerden aan het Sint-Sebastiaancollege.
In 1912 is Simon verliefd op de jonge graaf Vallier de Tilly, een geruïneerde Franse aristocraat die samen met zijn moeder in ballingschap leeft in Roberval. Gravin de Tilly, wacht al jaren op de terugkeer van haar echtgenoot die in Frankrijk de terugkomst van de monarchie voorbereidt. Op een dag verschijnt de mysterieuze Lydie-Anne de Rozier ten tonele met haar luchtballon. Zij vertelt dat ze de Graaf ontmoet heeft en verzekert de Gravin dat hij zeer snel zijn vrouw en zoon zal vragen terug te keren naar Parijs.
 
CAPTATIE VAN EEN LEGENDARISCHE EN MEERMAALS GELAUWERDE MUSICALVOORSTELLING
Op 21 en 22 oktober 2015 speelde “Lelies” in de Stadsschouwburg van Antwerpen, begeleid door een 42-koppig symfonisch orkest, gedirigeerd door Robert Groslot.
In de cast zien we Hans Peter Janssens, Timo Descamps, Matthew Michel, Door Van Boeckel, Leendert De Vis, Ara Halici, Ivo Chundro, Sébastien De Smet en Laurenz Hoorelbeke.
Script en liedteksten van Allard Blom, muziek van Sam Verhoeven, regie van Martin Michel en de arrangementen werden geschreven door Pol Vanfleteren.
Een MUST voor elke musicalliefhebber!
 
TICKETS
De captatie is beschikbaar via een beveiligde YouTube link vanaf vrijdag 30 oktober 2020 om 18u00 tot en met zondag 1 november 2020 tot 22u00.
 
Tickets kosten € 15,00 en zijn te boeken via: www.fakkeltheater.be
U ontvangt per mail op vrijdag 30 oktober 2020 om 17u00 de link.