Musicalnieuws.nl

Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat van Musical 2.0 betovert het publiek

De nieuwe voorstelling “Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat” van Musical 2.0 is een feest voor het oog en het oor. 35 jonge toptalenten zetten een voorstelling van extreem hoog niveau neer. De voorstelling is goed gekozen voor de groep omdat er variatie zit in grotere en kleinere en lichtere en zwaardere rollen. Elk talent heeft een sprankeling in hun ogen en barst van het enthousiasme. Je ziet de liefde van iedereen voor het stuk, de muziek, de kostuums en het decor.

De titelrol van dit stuk is natuurlijk een zware taak om te spelen, met veel zware zangnummers of nummers die in hoog tempo belangrijke delen van het verhaal vertellen. Wijnand Gomes speelt deze rol fantastisch. Hij is een uitermate goede zanger van topklasse. Hij geeft zich volledig over aan de rol, heeft bakken vol uitstraling en laat zien waarom hij uitgekozen is uit de 350 auditanten die auditie hebben gedaan voor deze productie, om deze rol te spelen.

Niet alleen Joseph valt op. Ook de vijf vertellers (gespeeld door: Floortje van den Akker, Mariska Reinhart, May Sommer, Felicia Tielemans en Lysha van der Wilt) spelen een zeer dragende en zware rol. Elke vertelster brengt haar eigen unieke sfeer aan het verhaal en heeft elk een eigen manier van zingen en spelen. De stemmen kleuren heel mooi samen en ze klinken ook fantastisch in de solostukken. Ze laten de muziek, die zeker niet makkelijk is om te zingen, pakkend en meeslepend klinken. Niet alleen klinken ze fantastisch, ze zijn ook uitzonderlijk goed verstaanbaar.

De voorstelling (geregisseerd door Mark van Haasteren) zit fantastisch slim in elkaar. Er zit goed tempo in en toch is het verhaal duidelijk te volgen en gaat er geen spanning in de scènes verloren. Er zijn mooie beelden neergezet in het simpele decor en er is altijd wel iets op het toneel om naar te kijken. Simpele elementen als fel gekleurde paraplu’s maken in zijn veelheid de voorstelling heel spectaculair.

Ook de muziek is geweldig. Afwisselend van nummers die de rest van de week in je hoofd blijven hangen tot nummers die je emotioneel diep kunnen raken. Allemaal exceptioneel goed gezongen door elk van de jonge talenten. Zowel iedereen uit de hoofdcast als alle ensemble leden zingen fantastisch goed.

Alles aan de voorstelling zit briljant in elkaar en de show maakt diep indruk. Je gaat vrolijk de zaal uit. Niet alleen omdat je al die enthousiaste kinderen op een groot toneel hebt gezien, maar ook omdat die stuk voor stuk goed waren en je mee hebben genomen in het verhaal. Een heerlijke show van hoge klasse. De voorstelling is nog op zondag 20 januari te zien in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp. Kijk HIER voor kaarten

Door Mats Hoogland

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025