Musicalnieuws.nl

Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat door STEMP: amateurs van een hoog niveau

Musicalnieuws was op zondag 20 november 2016 aanwezig bij de voorstelling Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat door STEMP in theater De Eendracht in Gemert.

Twee jaar geleden was MusicalNieuws aanwezig bij de uitvoering van Scrooge, a Christmas Carol, en waren wij erg onder de indruk van het hoge niveau van de voorstelling. Cast, decor, kostuums alles klopte. Wij waren erg benieuwd of Stichting Theater En Musical Producties (STEMP) dit niveau zou kunnen evenaren! Nou, dat kunnen ze zeker!
STEMP heeft als doel het organiseren van een voor Gemert en omstreken uniek cultureel evenement in de vorm van een musical. STEMP probeert sinds 2012 om de twee jaar een productie te realiseren. Het begon in 2012 met The Sound of Music, daarna dus de musical Srooge – A Christmas Carol en nu dan Joseph.

De musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat is geschreven door Andrew Lloyd Webber en Tim Rice en is gebaseerd is op het Bijbelverhaal van Jozef in het oude Egypte. De vertaling van deze versie is van de hand van Martine Bijl.
Als oogappel van zijn vader ontpopt Joseph zich tot onderkoning van Egypte. In gevangenschap blijkt Joseph over bijzondere gave te beschikken en daarmee keert hij terug in de familie waar zijn jaloerse broers blij waren van hem verlost te zijn en zijn vader enorm verdrietig. Na terugkomst is alles gelukkig weer in goede harmonie en is iedereen blij met de terugkeer van Joseph.

Het niveau van deze voorstelling is erg hoog en zou bijna professioneel genoemd mogen worden. Om te beginnen heeft de vertelster, gespeeld door Tamara Heuveling, een prachtige stem en wat een inleving!
Ten tijde van de zoektocht "Op zoek naar Joseph" op TV in 2008 denken wij dat de hoofdrolspeler Rob Ritzen nog niet rijp was om mee te doen aan de audities. Anders had Freek Bartels een geduchte tegenstander extra gehad. Wat een geweldige prestatie zet deze Joseph hier neer! De rollen van de overige leden van de cast mogen wij niet te kort doen, want ook die waren van hoog niveau.

De voorstelling werd, zonder uitzondering, door iedereen met hart en ziel stralend gebracht en het prachtige decor en kostuums maakte dit tot een geweldige vertolking van deze beroemde musical. De decors zagen er professioneel uit en waren ook heel praktisch, waardoor alle changementen bijna geen tijd in beslag namen. Ook onze complimenten aan de kostuum-, kap- en grime-medewerkers, want alles zag er gelikt uit!

Tenslotte moeten wij het orkest noemen: Wat is het toch heerlijk om een voorstelling te zien waar nog een echt orkest onderdeel van uitmaakt. Bij STEMP is het zelfs een 17-koppig orkest en dit geeft de show een extra dimensie.

Dat wordt een hele uitdaging voor STEMP om het niveau van de vorige producties te kunnen evenaren in 2018, maar MusicalNieuws kijkt er nu al naar uit.

Yvonne Zwarts / MH

Kijk hier voor ons fotoverslag en hou onze facebookpagina in de gaten, waar binnenkort een uitgebreider fotoverslag zal verschijnen (en vergeet deze pagina niet te "liken").