Musicalnieuws.nl

Jongste leerlingen van het NJMT stralen in De Prinses en de Dief

En ja, dan sta je daar als 7-jarige. Voor het eerst op het toneel in een echte musical. En het enige dat je dan natuurlijk wilt is dat je papa en mama, die in de zaal zitten, je wel herkennen. Met een kostuum aan, of achter een grote wolk, is dat voor hen natuurlijk niet zo makkelijk, denk je dan. En dus zwaai je maar, ondanks het feit dat meester Menno en juf Joanna en alle andere meesters en juffen vaak genoeg gezegd hebben dat je dat niet mag doen. Maar stel je voor dat ze je niet zien? Dat zou nog erger zijn.

Afgelopen zaterdag, 3 juni, voerden de jonge leerlingen van het NJMT de musical "De Prinses en de Dief" op in de kleine zaal van de Stadsschouwburg van Amstelveen. Voor velen was het de eerste keer dat ze in een voorstelling van dit formaat stonden in een echte schouwburg. Maanden lang hadden ze gerepeteerd, zaterdagmiddag nog in ijltempo een aantal scenes in het theater doorgelopen en om half vier was het dan eindelijk tijd voor de eerste voorstelling. En dan moet alles wat je geleerd hebt er uit komen en dat gebeurde ook. Natuurlijk gingen er dingeltjes mis, zoals het zwaaien, maar alles bij elkaar maakten ze er een echte voorstelling van en werd er op het podium én voor en achter de schermen genoten van het verhaal van de “gewone” jongen Aladdin en prinses Yasmine, die verliefd raken op elkaar.
 
De kostuums, zoals te doen gebruikelijk bij het NJMT, zagen er weer prachtig uit en brachten iedereen in een oogwenk in oosterse sferen. De enscenering tijdens “Kom Met Mij Mee” (A Whole New World) bracht het publiek letterlijk in de wolken, inclusief zwaaiend wolkje. En er werd dus aan alle kanten genoten en door de jonge cast de nodige kilometers gemaakt op het toneel. Kilometers die op termijn zullen leiden tot grotere producties van het NJMT, zoals momenteel Peter Pan, waar iets oudere en meer ervaren leerlingen van het NJMT deel van uitmaken.
 
En mama en papa? Natuurlijk zagen zij hun 7-jarige op het podium staan. Ze hadden haar zelfs met de ogen dicht op het podium gezien, zo straalde ze. En wat doe je als iemand naar je zwaait? Natuurlijk zwaai je dan terug!
 
Kijk HIER voor ons foto verslag. Wil je meer foto’s zien van De Prinses en de Dief? Hou dan onze facebook pagina in de gaten, waar we binnenkort een uitgebreide fotoreportage zullen plaatsen.
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025