Musicalnieuws.nl

Jongerentheater Quint speelt LADYKILLERS

Vanaf woensdag 12 april speelt Jongerentheater Quint twee verrassende 11+ theatervoorstellingen in poppodium CAPSLOC in Capelle aan den IJssel. Voor de prijs van één kaartje krijgt het publiek zowel de voorstelling BONDGIRLS als de voorstelling BOY/GIRL te zien.

BONDGIRLS
James Bond is een mazzelpik. Al meer dan vijftig jaar deelt hij het witte doek met gevaarlijke, sexy, onafhankelijke, briljante en knappe vrouwen. Vanaf het moment dat Ursula Andress in haar bikini opdook uit zee – elegant, krachtig – omarmde de wereld een nieuw vrouwelijk ideaal: de Bondgirl. De vrouwenrollen in de wereld van Bond zijn gevierd, bediscussieerd en vervloekt.
Bondgirls is een komische muziektheatervoorstelling over de voor en nadelen van glitter en glamour. De voorstelling wordt gezongen en gespeeld door: Nathalie van Arenthals, Maite Barendregt, Willemijn de Boer, Chaira Dangerman & Sonja Vonk.

BOY/GIRL
Ulysses wordt door zijn vader gedwongen om jonge meisjes te ronselen voor prostitutie, maar hij wordt verliefd op zijn eerste slachtoffer: de veertienjarige Sofia. Hij kan haar alleen redden als hij zijn vader een ander meisje brengt, zodat hij toch onderdeel wordt van een keiharde wereld die hij had willen vermijden. Een wereld waar voor ontsnapping een hoge prijs betaald wordt …
Boy/girl is een confronterende spel- en dansvoorstelling over het fenomeen ‘loverboys’ en is gebaseerd op de sociaal-ethische thriller ‘Las elegidas’ van de Mexicaanse regisseur David Pablos. De voorstelling wordt gedanst en gespeeld door: Simon Alberts, Eline van Beek, Mike Berendsen, Dion Berkvens, Vera Cup, Paola Dersigni, Wilbert Eerland, Karlijn van Herk, Janneke Krijnen, Isabelle van Nieuwenhuijzen, Renske van Oosten, Feng Perrels, Stefan de Roo, Elise Schilt, Beata Schrier, Nuria Tabak, Tess Verel & Danielle Verhoeff.

Script en regie: Jeroen S. Rozendaal | Choreografie: Fleur Melssen | Muzikale leiding (Bondgirls): Robin van Hilten
Speeldata: wo 12, do 13, za 15 april aanvang 19.30 uur en zo 16 april 14.00 uur
Locatie: CAPSLOC, Pelikaanweg 3, Capelle aan den IJssel 
Entree: 10 euro
Reserveren via: www.jongerentheaterquint.nl
Ladykillers wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Capelle aan den IJssel, G. Ph. Verhagen – Stichting, Elise Mathilde Fonds en IJsselcollege.

Scholen kunnen de voorstellingen separaat op uitkoop inkopen. Locatie, datum en tijdstip wordt in overleg bepaald. Mail voor meer informatie naar educatie@jongerentheaterquint.nl.
Stichting Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren, gericht op de theaterkunst in het bijzonder. Quint ontwikkelt daarom theatervoorstellingen en betrekt jongeren bij al haar activiteiten.

foto en ontwerp: Wilbert Eerland