Musicalnieuws.nl

Jongerentheater Quint speelt Jaap en de Bonenstaak!

Wonen in het bos óf zwemmen in het geld? Dat is de keuze waar Jaap voor staat. Kiest hij de kant van zijn nichtje Lotus? Of laat hij zich verblinden door de mooie Evie en de hebzuchtige burgemeester?

Jaap bezit met zijn moeder een oeroud stukje voedselbos. Het bos kappen, levert heel veel geld op volgens de burgemeester. Met assistent Evie brengt ze Jaap het hoofd op hol. Dankzij alle rijkdom wordt Jaap aanbeden door zijn buren en door model Estelle. Alleen Lotus maakt zich zorgen over een toekomst zonder bos. Zij start een demonstratie om de houtkap te stoppen.

Jaap kan nóg rijker worden als hij de tocht onderneemt naar het Wolkenrijk. Maar dan ziet hij dat er iets verschrikkelijks is gebeurd. Wat ooit een paradijs was waar Elfjes met goudklompjes knikkerden, is nu een kale, dorre, uitgeputte vlakte. Geteisterd door bosbranden. Waar hebzuchtige trollen de Elfjes in de mijnen laten werken.

In dit spannende en humoristische sprookje tonen 46 jongeren uit de regio hoe hebzucht ons leefklimaat kapot maakt en uiteindelijk ons leven in gevaar brengt. In de laatste week van de vakantie repeteren de jongeren dagelijks om de laatste dansen in te studeren, de zangpartijen te oefenen en het adembedemende spel te perfectioneren. De voorstelling is te zien in het Isala Theater (17 september 19:30 en 18 september 15:00), Ontmoetingscentrum de Tuyter (24 september 15:00 en 19:30) en tot slot in het Hofpleintheater (5 november 19:30 & 6 november 15:00). Kaartjes zijn te koop via www.jongerentheaterquint.nl

Producties Musical 2.0 - 2024/2025