Musicalnieuws.nl

Jongerentheater Quint maakt zich op voor de première van Doornroosje

Kinderen van Moeder Aarde en Pinokkio & Co, de twee producties van vorig seizoen, wisten samen maar liefst 8 nominaties binnen te halen voor de longlist van de Amateur Musical Awards. Een geweldige opsteker voor Jongerentheater Quint in het vijftiende jaar van haar bestaan. Hoeveel nominaties uiteindelijk de shortlist bereiken wordt pas over een tijdje duidelijk, maar in de tussentijd worden er al de laatste puntjes op de i gezet voor de eerste productie van Quint van dit seizoen: Doornroosje.

In het IJsselcollege in Capelle a/d IJssel wordt dit weekend hard gewerkt en spelen de 40 jonge acteurs de voorstelling voor het eerst in de kostuums die ze ook op het toneel zullen dragen. Even wennen dus, vooral op die momenten dat er gedanst moet worden of mensen in de lucht moeten worden getild. Met kostuums aan voelt het allemaal toch net iets anders, zeker met dit zomerse weer.
 
Regisseur en scriptschrijver Marnix Keeven vertelt ons in de pauze tussen de twee aktes dat hij een jaar geleden, zomer 2015, is begonnen aan het schrijven van het script. Rond het eind van vorig jaar heeft muzikaal leider Robin van Hilten de muziek toegevoegd. In april vonden er een aantal workshops plaats op basis waarvan de rollen werden verdeeld. En 14 mei van dit jaar was het tijd voor de eerste repetitie. Een heel proces, waarbij we het dan nog niet eens hebben over het ontwerp van de kostuums en het décor. Zaterdag 10 september moet dat alles samengevoegd zijn, want dan vindt de première plaats in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel, thuishaven van Quint.
 
Doornroosje vertelt het aloude verhaal van het prinsesje dat zich prikken zou aan een spinnenwiel, maar dan met een Quintiaanse twist. Zo wordt het ook een verhaal over bezorgde ouders en schijveiligheid. In het IJsselcollege krijgen we een veelbelovend voorproefje te zien van deze nieuwe humoristische familievoorstelling, die op 10 en 11 september wordt gespeeld in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel, op 24 september in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel, op 2 oktober in Theater Swanla in Zevenhuizen en op 9 oktober in Theater 222 in Rotterdam. Daarnaast worden er speciaal voor het basisonderwijs een aantal schoolvoorstellingen gespeeld.
 
Meer informatie over Doornroosje kun je vinden op www.jongerentheaterquint.nl