Musicalnieuws.nl

Jongerentheater Quint brengt onze digitale wereld naar het toneel

Een smartwatch die aangeeft wat je slaapkwaliteit is. BeReal, waarbij je twee minuten hebt om een spontane foto te maken. Een AI die een essay voor je schrijft in 5 minuten. Wij geven ons steeds meer over aan de digitale wereld, maar wat doet dit met ons? Wat betekent vrijheid eigenlijk? En zijn we bereid deze op te geven voor meer zekerheid en veiligheid?

Jongerentheater Quint speelt de voorstelling APP-LAND (10+) 
Veertien jongeren uit Capelle aan den IJssel laten zien dat het antwoord op deze vragen niet zo voor de hand ligt. APP-LAND is een voorstelling die het publiek meeneemt in de bizarre wereld van apps. Van een stinkdier app op het toilet tot een woordenteller aan elke pols. In APP-LAND kan het niet gek genoeg zijn of het wordt bedacht. Een spannend en humoristisch verhaal over twee app-bedenkers, Leslie en Wes, die een van de grootste app-ontwikkelaars willen tegenwerken. Het verzet tegen deze digitale macht lijkt toch niet zo gemakkelijk als zij dachten. Zeker als blijkt dat sommige apps zo 'slecht’ nog niet zijn. Lukt het hen om hun doel te bereiken? En hoe sterk is hun vriendschap eigenlijk? 
 
“De apps coördineren alles, ze praten met elkaar […] geen uitvluchten meer.” 
 
Op 19, 20, 22 en 23 april is APP-LAND te zien in het Isala Theater, Capelle aan den IJssel. De luchtige en herkenbare voorstelling is gericht op bezoekers van 10 jaar en ouder. Kaartjes kosten 12,50 euro en zijn nu te reserveren op www.jongerentheaterquint.nl.