Musicalnieuws.nl

Jongerentheater Quint brengt Alleen op de wereld op indrukwekkende wijze

Op zaterdag 8 september was de première van Alleen op de wereld door Jongerentheater Quint in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel en MusicalNieuws was hierbij aanwezig.

De versie van Quint blijft trouw aan het boek Alleen op de wereld van de Frans schrijver Hector Malot uit 1878 over de vondeling Rémi.
Het ontroerende verhaal over de Rémi die tot zijn achtste verjaardag bij zijn pleegmoeder Barberin (gespeeld door Linde Slingerland) woont. Als Jérome Barberin (Mike Berendsen) thuis komt zonder geld, besluit hij Rémi tegen de wil van zijn pleegmoeder  te verkopen aan Vitalis (Eric van Vuurde). Vitalis is een straatmuzikant die samen met zijn aapje Joli-Cœur (Daan Wolters) en zijn drie honden: Capi (Liselotte Schmitz), Dolce (Julia Suijker) en Zerbino (Anna van der Graaf) van dorp naar dorp trekt. Onderweg bouwt Rémi een warme vriendschap op met dit groepje artiesten. Wanneer Vitalis sterft, is Rémi gedwongen alleen verder te gaan. Na vele omzwervingen en talloze ontberingen komt hij eindelijk achter het geheim van zijn afkomst en vindt hij zijn echte moeder.

Het is ongelofelijk dat Felix Wilbrenninck nog maar zo jong is, want hij speelt Rémi op een fantastische wijze. Zijn innemende spel maken dat de hele zaal meeleeft met deze kleine blonde lieverd. Ook het spel van de honden en ondeugende aap is overtuigend en liefdevol tegelijk.

Wat ons altijd opvalt bij de shows van Quint is de hoge kwaliteit van de zang. Zonder uitzondering is de zang van allen zuiver en aangenaam, maar zonder de anderen te kort te doen moeten wij toch Maite Barendregt en Emma den Bant noemen als Advocaten Greth en Galley. Vocaal zeker een van hoogtepunten van de voorstelling.
Robin van Hilten maakte ook dit keer weer de muziek van de voorstelling en is er ook dit keer weer in geslaagd om passende songs te schrijven, die lekker in het gehoor liggen.

De rest van de cast bestaat uit: Elvira Rietdijk al Mattia, Werner Spijkerman als Arthur Milligan, Luka Biemond als Miss Milligen, Esmée Wagelaar en Leya Goudriaan als bediendes van familie Milligan, Daan Houtzager als Mister Milligan, Luna Barzilaij als Wees-Violiste, Iva van Dam als Wees – Richelle, Berit Kesling als Lize Acquin, Cas Reijnen als Vader Acquin, Ties Moor als Alexis Acquin, Fleur Godthelp als Catherine Acquin, Julie Tönder als Etiennette Acquin, Maarten van Lienden als Garofoli, Anne Schmitz als Ma Driscoll, Sequoia Smilde als Oma Driscoll, Charlotte Roos als Slagersvrouw, Wouter Oostdijk als Agent, Marloes Godthelp als Burgemeester Chavanon, als volk zien wij: Amber Gersamia, Mika van Baalen, Carlijn Le Pair, Sem Grundeler en Tom Suijker, als jonge spelers zagen wij: Amber Getsamia, Bram de Gelder, Cleo Bergwerff en Mika van Baalen.

Ondanks dat het decor sober is en alleen uit witte lakens bestaat is het toneelbeeld aangenaam. Dit aangevuld met passende kostuums uit die periode is regisseur Marnix Keeven is erin geslaagd om samen met deze groep jongeren een pareltje neer te zetten. Ook de inbreng van dansdocent  Renate de Jong heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.
 
Vandaag is ALLEEN OP DE WERELD nog te zien in het Isala theater om 15:00 uur. 
Kaarten kosten € 15,- of € 12,50 (tot en met 15 jaar) inclusief garderobe en consumptie. Reserveren via www.isalatheater.nl
Vervolgens is de voorstelling te zien in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel op zaterdag 15 september, aanvang: 15.00 en 19.30 uur. 
De voorstelling is ook te zien in Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen (Zuidplas) op zondag 30 september, aanvang 15.00 uur. 
Reserveren voor De Tuyter en/of Dorpshuis Swanla via www.jongerentheaterquint.nl. 
De laatste voorstellingen zijn te zien in het Hofplein Theater: De Entree in Rotterdam op zaterdag 10 en zondag 11 november om 15:00 uur. Kaarten zijn te reserveren op www.hofpleintheater.nl

Scholen kunnen reserveren voor de schoolvoorstellingen via www.jongerentheaterquint.nl.
Het doel van Jongerentheater Quint is ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren.

Kijk HIER voor ons fotoverslag en meer foto's op onze facebookpagina

Producties Musical 2.0 - 2024/2025