Musicalnieuws.nl

Jongeren van BST De Derde Akte brengen een overtuigende RENT

Deze meeslepende voorstelling van BST De Derde Akte wordt gespeeld en geproduceerd door studenten en zal uitsluitend op 28, 29 en 30 juni te zien zijn. Op 28 juni was Musicalnieuws aanwezig bij de première in het Chassé Theater in Breda

Rent is een Amerikaanse rockmusical, gecreëerd door Jonathan Larson. Gebaseerd op Puccini’s opera La Bohème vertelt Rent het verhaal van een groep jonge kunstenaars in een tijd waarin het HIV-virus nog een doodvonnis betekende. Geconfronteerd met armoede, creativiteit, relaties, verslaving en verlies, proberen ze ieder op eigen wijze de essentie van het leven te vatten in beeld, woorden en muziek. 
Rent was een van de eerste musicals waar homoseksuele, biseksuele, lesbische en transseksuele personages in voorkomen. De musical stond ook revolutioneel voor controversiële onderwerpen in stukken.
Welke keuzes maak je als je weet dat je niet lang meer zult leven? In een jaar tijd leren acht vrienden op hun weg naar volwassenheid een belangrijke les: Leven voor vandaag! 

Met onder andere een van de bekendste en mooiste musicalnummers die er bestaat (Seasons of Love) heeft RENT een score waar je U tegen zegt. Wel prachtig, maar niet allemaal even gemakkelijk te zingen, maar deze cast doet het, onder regie van Tim de  Ligt, voortreffelijk.

Met  Bram Limberger in de rol van Mark, de verteller en verslaggever van de voorstelling. Van Bram mochten wij al in eerdere voorstelling genieten en ook dit keer stelt hij ons niet teleur!
De rollen van Roger en Mimi zijn sowieso al niet gemakkelijk, maar Mozes van Toledo in zijn rol van Roger had de eerste akte ook nog eens te kampen met een probleem met zijn zender. Van dit probleem liet hij echter niets merken en ging sterk door.  Djarana Taihitu als Mimi is niet alleen een mooie verschijning ook vocaal mag ze er zijn.
Robyn Pierson zetten een geweldige Joanne  neer, met niet alleen veel voelbare emotie en frustratie maar ook een werkelijke dijk van een stem. Haar liefje Maureen wordt even geweldig gespeeld door Eefje Heiblom die de hele zaal mee kreeg met haar “Vrouw in de Maan”.
Sven Bäcker maakt als oude vriend Benny indruk met zijn verschijning en zijn spel.
Roy Verhoeven mocht vorig jaar de Amateur MusicalAward ontvangen voor zijn bijdrage in Titanic en ook nu in RENT staat hij zijn mannetje als Collins de vriend van de Angel. Angel is een pittige en indrukwekkende rol, maar Laurens Koning speelt hem met verve!
Ook het ensemble is van hoog niveau: Niels Adriaansen, Jessy van de Walle en Janneke de Beer hebben  regelmatig de lachers op hun hand. Waarbij Janneke de Beer ook nog de moeilijke zangstukken voor haar rekening neemt. Ook Janneke heeft vorig jaar een Award in ontvangst mogen nemen en wel voor het door Tim de Ligt geregisseerde musical Jane Eyre. De 5 koppige live band is onder leiding van Coen van de Wouw.

RENT is vanavond nog éénmaal te zien in het Chassé Theater en is zeker een bezoekje waard.

Kijk HIER voor ons fotoverslag en hou onze facebook in de gaten voor een uitgebreid fotoverslag.
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025