Musicalnieuws.nl

Jongeren aan de top bij Kamp Delta van The Singing Factory

Met Kamp Delta koos The Singing Factory deze keer voor een apocalyptisch verhaal. Het speelt zich af in 2099, acht jaar na een enorme ramp die wordt beschreven als het einde van de wereld. In een kamp leeft een groep jongeren onder leiding van Jax in vrede samen. Ze hebben al jaren geen teken van leven meer opgevangen, tot er plots 3 vreemdelingen in hun kamp opduiken...

Zoals we dat van de Singing Factory gewoon zijn, wordt deze voorstelling vooral gedragen door de ontzettend talentvolle jongerencast waarin enkelen kunnen uitblinken in een tekstrol. Hierbij valt vooral Mauro Janssens op met zijn warme stem en naturelle manier van spelen.
 
Femke Verschueren vormt deze keer helemaal in haar eentje de volwassen cast die de jongeren door  deze opvoering moet begeleiden. Hoewel Femke haar musicaldebuut echt fantastisch neerzet en meerdere keren haar heldere, sterke stem kan tentoon spreiden, worden de volwassenen in dit verhaal totaal niet gemist. De echte kracht van dit gezelschap zit toch echt in de koornummers die een muur van geluid tot diep achterin de zaal katapulteren. Meermaals mag de groep jongeren tonen waartoe ze in staat zijn en zo valt hier en daar zelfs wat kippenvel te detecteren in de zaal.
 
Ook de creatives van deze musical hebben hun best gedaan om een hoger niveau te bereiken. De volledige cast werd voorzien van prachtige make-up en het gouden choreografie-duo Matthew Michel en Baptiste Vuylsteke laten die prachtige koornummers nog beter uitkomen. Het decor van golfplaten betekend met graffiti ondersteunen het post-apocalyptische van deze voorstelling.
 
De uitvoering van deze musical doet je al snel vergeten dat het plot van het verhaal eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is en zelfs enkele hiaten vertoont. Alweer een prachtige prestatie van de jongeren en het team achter de schermen!

Door Marjolein Schabregs
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025