Musicalnieuws.nl

Jon van Eerd regisseert hilarische West-End hit De Komedie Over een Bankoverval

Jon van Eerd’s Pretpakhuis maakt vandaag op spectaculaire wijze de nieuwe productie De Komedie Over een Bankoverval bekend. Buddy Vedder kwam samen met Joey Schalker en Suzanna Pleiter, langs de gevel van het Oude Luxor afdalen om zo de geveldoeken met het nieuwe artwork te onthullen. Naast Buddy, Joey en Suzanna zullen ook Rogier Komproe, Arie Cupé, Martin van der Starre, Cathalijne de Sonnaville, Zjon Smaal en Lars Vaessen te zien zijn. De Komedie Over een Bankoverval is vanaf oktober te zien door het hele land

Na het spelen van de laatste voorstelling van Zo Vader Zo Zoon op 5 april, als Jon van Eerd voor de laatste keer in de huid is gekropen van zijn alter ego Harrie Vermeulen, zal hij zich storten op het bewerken en regisseren van De Komedie Over een Bankoverval. Deze West-End hit, die vol zit met doldwaze misverstanden, absurde verhaallijnen en grappen, is tevens een acrobatische uitdaging waarbij touwladders, luchtschachten, achtervolgingsscènes en verticaal gespeelde scènes niet gevreesd worden en volledig passen in de traditie van de komedies van Jon van Eerd.
 
‘Deze komedie is iets wat Nederland nog nooit eerder heeft gezien. Wij gaan hiermee echt nog een flinke stap verder dan Harrie Vermeulen. Het wordt een onbetaalbaar kolderiek verhaal met fenomenale sketches en unieke vondsten in het decor,’ aldus Van Eerd. 
 
Het verhaal
Als een stel boeven uit de gevangenis weet te breken smeden zij een plan om een kostbare diamant te stelen. De diamant bevindt zich in de kluis van een bank die door een stel niet al te snuggere druiloren wordt bestierd. De liefdesrelatie van één van de boeven met de dochter van de bankdirecteur zorgt echter voor gecompliceerde consequenties. Een zoektocht naar de diamant door een ongekend uniek decor levert voor de Nederlandse theaters een ademloze beleving.
 
Meer informatie: www.pretpakhuis.nl

Kijk HIER voor ons fotoverslag van de presentatie

Producties Musical 2.0 - 2024/2025