Musicalnieuws.nl

Jon van Eerd kruipt weer in de rol van Harrie Vermeulen en komt met nieuwe dolkomische avonturen

Jon van Eerd’s Pretpakhuis staat ook komend seizoen weer in de theaters met een nieuw avontuur van Harrie Vermeulen, maakte van Eerd vandaag bekend. Na de avonturen van Harrie Neemt de Benen zal Jon komend seizoen weer te zien zijn als Harrie Vermeulen in de nieuwe komedie Zo Vader Zo Zoon. In dit gierende familiefeest staat Jon van Eerd, als zijn vertrouwde alter ego, op het toneel met Joey Schalker, Nandi van Beurden, Arie Cupé en Suzanna Pleiter. De komedie is vanaf oktober te zien en gaat op 30 oktober in première in het Zaantheater in Zaandam.

‘Ik ben zo ontzettend blij om ook komend seizoen weer met een gloednieuw en dwaas avontuur van Harrie op de planken te staan. Elk seizoen denk ik, wat gaan we nou weer met Harrie doen? En dan rolt er weer een verrassend en idioot verhaal uit. Met de gekste kapriolen. Ik kan het gewoon niet laten! Met Zo Vader Zo Zoon kijken we uit naar een ongekend komisch hoogtepunt in de carrière van Harrie Vermeulen, aldus van Eerd. ‘Ik vind het ontzettend leuk dat er ook twee nieuwe namen, Nandi van Beurden en Suzanna Pleiter aan de cast zijn toegevoegd. Dit geeft weer nieuwe energie.’

Het verhaal Harrie Vermeulen (Jon van Eerd) woont bij zijn succesvolle zoon in huis. Maar hoe slim en geslaagd zoonlief ook is in het zakenleven, zo naïef is hij dat privé. Zijn arrogante en zelfingenomen secretaresse (Nandi van Beurden) is vastbesloten Junior (Joey Schalker) aan de haak te slaan. En daar kan ze de kritische ogen van vader Harrie niet bij gebruiken. Ze haat Harrie en doet er dan ook alles aan om hem het huis uit te krijgen. Er is vast wel een dating site voor ouderen om hem aan een oud besje te haken.

Maar, Harrie zou Harrie niet zijn als hij er geen stokje voor zou steken. Hij laat zich niet zomaar uit het lood slaan. Bovendien heeft hij een veel betere, en vooral lievere vrouw (Suzanna Pleiter) voor zijn zoon op het oog. En dus bedenkt hij een ingenieus plan om de heks in één klap te lozen én tegelijkertijd een leuke schoondochter te krijgen. Hiervoor roept hij de hulp in van een oude, vertrouwde vriend (Arie Cupé). De twee mannen stellen alles in het werk om de verfoeide feeks flink te laten blunderen. Een klein duwtje in de goede richting van de lieftallige schone die ze hebben geselecteerd en alles komt vast wel goed; 

Maar die route blijkt niet zonder heel wat drempels, hordes, stoplichten, hefbomen en andere obstakels. Zeker niet als zoonlief ook nog een aardige duit in het zakje doet!

Kijk voor meer informatie en de kaartverkoop op www.pretpakhuis.nl


Producties Musical 2.0 - 2024/2025