Musicalnieuws.nl

Johnny de Mol gelukkig met zijn "gelukkigste dag"

In Theater de Veste in Delft is op zaterdag 17 oktober het toneelstuk ‘De Gelukkigste Dag’ in première gegaan. Johnny de Mol speelt hierin de steenrijke Michael de Wit. In zijn prachtige loft viert hij zijn 33e verjaardag voor al zijn vrienden. Alleen komt er niemand op het feest opdagen. Hierdoor is hij de gehele avond met de ingehuurde cateringdame Angie (Johanna ter Steege). Angie is een hardwerkende dame en alleenstaande moeder. Op deze avond komen de twee nader tot elkaar. Ze voeren interessante gesprekken over de zin van het leven. Uiteindelijk komt Angie erachter waarom Michael het feest wilde geven. En deze openbaring vindt ze schrikbarend.

Johnny de Mol loopt al vele jaren met het idee rond voor dit toneelstuk. Hij besprak dit ooit met Theo van Gogh. Het idee was om een toneelstuk te laten schrijven en dit later te gaan verfilmen. Op deze manier zijn de acteurs goed ingespeeld in hun rol. Nadat Johnny op een feestje rondliep waar bijna niemand was komen opdagen, borrelde het idee voor het stuk op. Hij liet het script schrijven door de Amerikaan Michael Di Jiacomo. De regie is in handen van Gijs de Lange. Johnny vindt het een eer om te mogen spelen met Johanna. Zij speelde over de hele wereld in veel verschillende talen in films en toneelstukken.
 
Het stuk begint wat traag. Het publiek komt langzaam maar zeker meer te weten wie welke rol vervuld en waar het over gaat. Zodra er meer acteurs het podium op komen, zoals Finn Poncin, Jorik Prins en Lobke de Boer, komt er regelmatig gelach vanuit de zaal. Het interessante aan dit toneelstuk zijn de filosofie die achter bepaalde stukken zit. Wat doe je als er niemand komt opdagen op je feestje? Wat heeft dat te betekenen? Wie ben je in deze maatschappij? Het spel tussen Johanna en Johnny is mooi op elkaar afgestemd. Het blijkt een mooie match op het podium te zijn. Na het winnen van de Gouden Televizierring met zijn programma SynDROOM, laat Johnny zien dat hij naast een goede presentator ook zijn acteerkunsten niet verleerd is.
 
De Gelukkigste Dag is een aanrader voor diegene die niet alleen van toneel houdt, maar daarnaast ook benieuwd is naar de vaardigheden op het toneel van Johnny de Mol. Het stuk is verassend, veelzijdig, diepgaand en tovert tevens een lach op vele gezichten. Een fijne avond uit bij De Gelukkigste Dag!
 
Door Samantha Brouwers