Musicalnieuws.nl

Jim de Groot als oudere Mark Cohen in Rent - M-Lab

Bij de presentatie van RENT sprak MusicalNieuws met Jim de Groot en wij vroegen hem hoe het bevalt om weer terug te zijn bij RENT: “Het is de leukste musical die er is” zei hij en daarom is hij blij dat de musical weer terug in het theater is. “Het is inmiddels alweer zo’n 14 jaar geleden, maar ik heb geen gevoel van déjà vu, want het wordt een totaal andere versie” vertelde hij ons.

In de afgelopen 14 jaar heeft hij veel verschillende dingen gedaan, maar niet echt veel op het toneel gestaan. Natuurlijk wel veel met muziek bezig geweest en ook nu is hij nog druk met het schrijven van nummers voor zijn album dat begin april uit gaat komen.

Verder heeft Jim niet veel interesse om nog in musicals te spelen/zingen, ook niet om bijvoorbeeld in Onder de Groene Hemel mee te doen. “René van Kooten is echt één van de leukste jongens van musicalland” gaat hij verder “laatst zaten wij samen bij een lokale zender en daar was hij de gastpresentator. Ik was daar voor SongHunters een show die ik momenteel doe met Ad Visser en toen zei ik tegen hem zullen we niet een stukje van Jimmy doen. Dat hebben we met z’n tweeën gedaan en dat was echt te gek!” “Maar RENT is echt wel de laatste musical waar ik aan mee doe, want RENT is net zoals Hair lekker rock ’n roll. Rock out with your cock out zeiden we bij Hair altijd en dit is de enige musical waar dat verder kan.”

Jim zal binnenkort nog wat nieuws bekend maken wat hij naast zijn nieuwe album en huidige theaterproducties nog gaat doen, maar dit nieuws mocht hij op het moment van het interview nog niet bekend maken!

Producties Musical 2.0 - 2024/2025