Musicalnieuws.nl

Jesus Christ Superstar prachtige nieuwe uitvoering van een tijdloos verhaal

De nieuwste versie van Jesus Christ Superstar in Nederland heeft het premièrepubliek overweldigd met een adembenemende uitvoering van de bekende productie. Deze Jesus Christ Superstar die vanmiddag in het Delamar Theater in Amsterdam zijn première beleefde is een schitterend voorbeeld van hoe een klassieker opnieuw kan worden uitgevonden.

Producenten Albert Verlinde, Matthijs Bongertman en Jaco Kaasschieter hebben de handen ineen geslagen en hebben de wereld beroemde regisseur Ivo van Hove aangesteld om een nieuwe versie te maken. Van Hove staat bekend om zijn innovatieve benadering van theater, hij heeft deze bekende musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice echt nieuw leven ingeblazen. Met prachtige belichting en een even geweldige cast wordt het tweeduizend jaar oude verhaal op een unieke manier gebracht..

Het verhaal dat al eeuwenlang leidend is in een groot deel van de wereld en juist nu enorm actueel lijkt, speelt vanaf vandaag in de Nederlandse theaters. Jesus Christ Superstar gaat over een groep mensen die de wereld wil veranderen. En hoe dat eindigt in de grootste beweging ooit. Een voorstelling over aanbidding en verraad. Verheerlijking en laster. Macht en opstand. Maar vooral: een verhaal van hoop. De meer dan 20 nummers van het originele album uit 1970 vormen het fundament van deze iconische voorstelling.

De rol van Jesus wordt vertolkt door Jeangu Macrooy, wiens krachtige stem en charismatische aanwezigheid het publiek vanaf het eerste moment in zijn greep hield. Naast hem schittert het aanstormend talent Magtel de Laat als Maria Magdalena, wiens vertolking van 'I Don’t Know How to Love Him' een van de hoogtepunten van de middag was. De chemie tussen de hoofdrolspelers is tastbaar en voegt een extra laag emotie toe aan het al krachtige verhaal.

Niet alleen deze spelers maken indruk, want zeker Edwin Jonker als Pilatus, Lucas Hamming als Judas, Richard Spijkers al Kajafas en Jules Avery moeten genoemd worden.
De rol van Koning Herodus wordt afwisselend gespeeld door Alex Klaasen, Paul de Leeuw en Paul Groot. Tijdens de première speelde Alex Klaasen de rol en zorgde voor een bijzonder indrukwekkend moment in de voorstelling.

Ook de overige apostels maken indruk zoals Stijn Proesmans als Simon en Gino Korsèl als Peter. Maar geen geweldige show zonder een geweldig ensemble, daarom gaan onze complimenten ook naar Valerie Lai, Tim Stuart, Susana Bijtelaar Ixcot, Stef van Gelder, Sofia Ferri, Shay Lachma, Quinten de Smedt, Marieke Goemans, Lysanne van der Sijs, Loes Bettonviel, Leanne Lena, Kevin Manuputty, Jasper van den Brink, Dave Rijnders, Alicia Boedhoe en Fleur Renes

Het gebruik van innovatieve lichttechnieken creëert een meeslepende ervaring die het publiek van begin tot eind boeit. De live-orkestbegeleiding, onder leiding van Marco Braam, brengt de iconische score tot leven met een frisheid en vitaliteit die zelfs de meest bekende nummers als nieuw doet klinken.

Wat deze productie van Jesus Christ Superstar echt uniek maakt is dat het publiek niet alleen in de zaal zit, maar ook op het toneel. Zo lijkt het vanaf de zaal alsof er veel mensen op het toneel staan en omdat er zonder decor gespeeld wordt fungeert het publiek eigenlijk als decor. Ook al wordt er zonder decor gespeeld, dit wordt op geen enkel moment gemist. Dit mede door de prachtige belichting wordt er een schitterend toneelbeeld gecreëerd. De cast en crew hebben samengewerkt om een show te creëren die niet alleen entertaint, maar ook inspireert en tot nadenken stemt.

Deze nieuwe Nederlandse productie van Jesus Christ combineert een krachtige vertelling met schitterende optredens, indrukwekkende visuals en een tijdloze score. Het is een voorstelling die absoluut niet 13 in een dozijn is en waar men lang na het vallen van het doek over blijft napraten.

'Jesus Christ Superstar' speelt tot 15 september door het hele land. Voor tickets en meer informatie, bezoek https://www.jesuschristsuperstar.nl/tickets/. Mis deze hemelse ervaring niet!

Kijk HIER voor ons fotoverslag en kijk op onze facebookpagina voor de rode loper foto’s.
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025