Musicalnieuws.nl

Jesus Christ Superstar is dé theaterbeleving van 2024

Ongeëvenaard, puur en rauw en volgende jaar Engelstalig in Nederland

Een verhaal voor en ván onze tijd, dat je gegarandeerd aan het denken zet. In een nieuwe, epische versie van de internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove.
Met een sterrencast bestaande uit: Jeangu Macrooy als Jesus, Freek Bartels als Judas, Edwin Jonker als Pilate, Alex Klaasen en Paul de Leeuw gaan de rol van King Herod samen delen, Magtel de Laat als Mary Magdalene, Stijn Proesmans als Peter, Richard Spijkers als Caiaphas, Jules Avery als Annas en Gino en Korsel als Peter.
Naast deze hoofdrolspelers ook een geweldig ensemble bestaande uit; Valerie Lai,] Tim Stuart, Susana Bijtelaar Ixcot, Stef van Gelder, Sofia Ferri, Shay Lachman, Quinten de Smedt, Marieke Goemans, Lysanne van der Sijs, Loes Bettonviel, Leanne Lena, Kevin Manuputty, Jasper van den Brink, Dave Rijnders, Alicia Boedhoe en Fleur Renes.

De onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber vormen – samen met een live orkest – de basis voor dit volledig in het Engels gezongen theaterspektakel.

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Het verhaal
Het verhaal dat al eeuwenlang leidend is in een groot deel van de wereld en juist nu enorm actueel lijkt, komt naar de Nederlandse theaters. Jesus Christ Superstar gaat over een groep mensen die de wereld wil veranderen. En hoe dat eindigt in de grootste beweging ooit. Een voorstelling over aanbidding en verraad. Verheerlijking en laster. Macht en opstand. Maar vooral: een verhaal van hoop. De meer dan 20 nummers van het originele album uit 1970 vormen het fundament van deze iconische voorstelling.
Zet je schrap voor Jesus Christ Superstar, dé rockmusical van 2024.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025