Musicalnieuws.nl

Jeroen Spitzenberger samen met New Rotterdam Jazz Orchestra dit najaar op het toneel

HET LEVEN VIEREN MET MEMENTO MORI Een unieke voorstelling van Jeroen Spitzenberger in samenwerking met New Rotterdam Jazz Orchestra. Memento Mori tourt van 30 september t/m 11 december 2022 langs de Nederlandse theaters.

Memento Mori is een ontmoeting tussen de in Rotterdam geboren en getogen acteur Jeroen Spitzenberger en New Rotterdam Jazz Orchestra. Samen brengen zij een voorstelling over de dood, maar dan anders. Of liever onze sterfelijkheid, een levenslange fascinatie van de acteur. Jeroen staat voor het eerst met een eigen tekst op het toneel.  
 
Jeroen Spitzenberger: "Praten over de dood is lastig, kwetsbaar ook. Maar zodra mensen de stap durven zetten, voelen ze verbinding. Met zichzelf, met elkaar. Memento Mori is mijn poging om dat gesprek aan te gaan. De prachtige jazz van NRJO tilt ons op, en geeft kleur aan dat wat wij niet onder woorden kunnen brengen.” 
 
In Memento Mori is Jeroen net zo virtuoos als de jazzmuzikanten waarmee hij het podium deelt. Hij blaast tussen het geweld van koper en slagwerk zijn teksten leven in.  
Samen zetten zij in op een avond waarin hoofd en hart worden beroerd. Een ‘funky’ memento mori, omdat doodgaan je levensplezier niet in de weg hoeft te staan. 
 
Theatertour 
Memento Mori is te zien van 30 september t/m 11 december 2022 in de Nederlandse theaters (première 29 oktober). De complete speellijst is te vinden op www.theaterbureaudemannen.nl 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025