Musicalnieuws.nl

Jelka van Houten, John Buijsman, Ferry Doedens en Lone van Roosendaal op expeditie in het theater

Nieuwe musicalcomedy van Rick Engelkes is knipoog naar Expeditie Robinson

Vandaag maakt Rick Engelkes de cast bekend van de gloednieuwe musicalcomedy Expeditie Eiland die vanaf oktober te zien is in de Nederlandse theaters. Onder anderen Jelka van Houten, John Buijsman, Ferry Doedens, Lone van Roosendaal en Rutger de Bekker nemen het publiek mee op een avontuurlijke, humoristische reis gebaseerd op het tv-programma Expeditie Robinson. De musical is geschreven door Allard Blom en de regie is in handen van Martin Michel en Joep Onderdelinden. 
 
Drie compleet verschillende gezinnen: het volkse gezin Ten Kate, het wat arrogante gezin Van Stirum-Vinkesteijn en het ingedutte gezin Kuipers geven zich op voor ‘Expeditie Eiland’. Ze leggen hun lot in handen van presentator Ruud Salomons (Joey Schalker) en gaan voor de grote hoofdprijs: het winnen van een eiland én 1 miljoen euro! In een wirwar van beproevingen bevinden de kandidaten zich in steeds vreemdere situaties. De opdrachten worden uiteindelijk zo bizar, dat niemand zijn leven nog zeker is. Hoe lang kan presentator Ruud de regie houden over het spel? Wat is de hoofdprijs de kandidaten waard, als ze degene van wie ze het meest houden, kunnen verliezen?
 
Expeditie Eiland 
Cast: Jelka van Houten/Renée van Wegberg (delen de rol), John Buijsman, Ferry Doedens, Lone van Roosendaal, Rutger de Bekker, Dennis Willekens, Joey Schalker, Jip Bartels, Kaylee Peters en Pascalle Langhorst
Regie: Martin Michel en Joep Onderdelinden.
Producent: REP
Première: 28 oktober 2018, Theater De Meervaart Amsterdam (matinee).
Daarna tour langs 54 theaters tot en met maart 2018. Kijk voor de voorlopige speellijst op www.rep.nu

Producties Musical 2.0 - 2024/2025