Musicalnieuws.nl

JEANS 25 Jubileumshow: herinnert u zich deze nog?‏

De lijst met gastartiesten was groot en kwalitatief hoog. Zelfs uit Stuttgart kwamen ze over voor het 25-jarig jubileum van Jeans. De JEANS-familie (want zo kun je het wel noemen als oud-Jeansers zelfs uit het buitenland overkomen) vierde 28 september het jubileum met een groots opgezet concert in het Beatrix Theater in Utrecht. Voor de tweede keer in twee dagen tijd ging het dak er af en het leek er op dat de artiesten evenveel genoten van deze bijzondere avond als het publiek.

Naast de cast van JEANS 25, de jubileumshow die op maandag 12 oktober in première zal gaan, werd ook de jongste spruit van JEANS aan het publiek gepresenteerd: JEANSTeenZ. Met hun optreden lieten deze jonge talenten zien dat ook de komende 25 jaar voor JEANS gegarandeerd is.
 
De avond had een hoog “Herrinnert u zich deze nog?”-gehalte met hits uit het verleden die als zoete broodjes over de toonbank vlogen Alles vakkundig aan elkaar gepraat door Frits Sissing. “Let’s Groove”, “Paradise By The Dashboard Light”, “Dirty Old Man”, “Son Of A Preacher Man”: ze kwamen allemaal voorbij en deden ons even terugdenken aan de tijd dat we vrijdagmiddag op zolder met de cassetterecorder in de aanslag naar de Top-40 luisterden. Te veel hoogtepunten ook om er een paar specifiek uit te halen, al mag“The Show Must Go On”, gezongen door John Vooijs toch wel apart genoemd worden.
 
Naast de casts van JEANS 25 en JEANSTeenZ maakten de volgende oudgedienden hun opwachting in het Beatrix Theater: Ellen Evers, Antje Monteiro, Laura Vlasblom, Brigitte Nijman, Roberto de Groot, Sophia Wezer, Harold Verwoert, Edwin Gerritsen, Roy van den Akker, Eileen Schilder, Remko Harms, Pearl Jozefzoon, John Vooijs en Benny Hölzken. Diederick Ensink speelde als special guest band de eerste viool.
 
De avond werd afgesloten met het toepasselijke “We Are Family”, waarna Nigel Brown, één van de castleden van JEANS 25, het licht uit mocht doen met “Don’t Let The Sun Go Down On Me” van Elton John. Met dit heerlijke feestje gaat JEANS vol energie het 25e jaar van zijn bestaan in, groter en beter dan ooit tevoren. Wie had dat 25 jaar geleden kunnen bedenken tijdens die korte try-out, speciaal voor theaterdirecteuren?