Musicalnieuws.nl

Jeannine La Rose speelt hoofdrol in Amsterdamse Walking Movie

UPtown Sloterdijk heeft deze zomer de primeur voor de eerste interactieve Walking Movie van Nederland. Niet in de bioscoop of thuis op de bank, maar de bezoeker neemt actief deel aan een unieke multimediale ervaring. In de Walking Movie Toer d’amour wordt het verhaal van de wijk van de toekomst verteld. Op een van de enige stukjes onontgonnen stad treden de eerste bewoners toe in woningen die aan de hoogste duurzaamheidseisen voldoen.

De film start op het plein van Station Sloterdijk. Op de route staan felgekleurde harten en kunstwerken die onderdeel zijn van het verhaal. Bij deze harten worden per locatie de scenes door de speler zelf geactiveerd door het scannen van een QR-code. Met het hart op de tong laat de goedlachse Grace je dit bijzondere stukje Amsterdam zien. Zo maakt de speler kennis met onder andere kunstenaars Dorota & Yulia. En Singer Songwriter Puntjudith, een bewoonster van Sloterdijk, bekend van onder andere 3FM en de Popronde, draagt in de film haar Spoken Word voor. Spelers kunnen ‘facetimen’ met de gebieds-projectmanager en een van de eerste horecaondernemers in het gebied. Grace neemt je mee langs alle leuke hotspots en de mooie natuur in het natuurgebied De Bretten.

 

Over Jeannine La Rose

Jeannine La Rose is zangeres en actrice en werd bekend van grote musicals, zoals Hair, The soul of Motown 2, Mary Poppins, Daddy Cool en Jesus Christ Superstar, waar ze de eerste vrouwelijke Herodus vertolkte. In januari 2019 won ze een musical award voor de rol van Sofia in The Color Purple, in de gelijknamige film gespeeld door Oprah Winfrey. Momenteel speelt Jeanine de oma van Tina Turner in Tina: de Tina Turner Musical.

 

Over UPtown Sloterdijk

In korte tijd heeft Amsterdam Sloterdijk zich ontpopt tot één van de meest verrassende wijken van de stad. Kantoorcomplexen worden omgetoverd tot moderne werkplekken en woningen. Op braakliggende terreinen verrijst vooruitstrevende nieuwbouw, met veel groen en gezamenlijke voorzieningen, voor een brede doelgroep die open staat voor nieuwe kansen. De komende jaren komen er nog meerdere nieuwe ontwikkelingen bij. Diversiteit en creativiteit vormen het credo. 

 

Meer informatie en kaartverkoop:

Toer d’amour is gratis te bezoeken vanaf juli 2022 t/m december 2022 in Amsterdam Sloterdijk. Voor meer informatie zie: www.toerdamour.nl 


Producties Musical 2.0 - 2024/2025