Musicalnieuws.nl

Jasper Kerkhof als Minister Dep in Urinetown de Musical

Jasper Kerkhof zal komend seizoen te zien zijn als Minister Dep in Urinetown de Musical. Daarnaast speelt hij ook de rol van Jozef Goud, de vader van Bobbie Goud (de ”held” van onze musical”!

Studie
Jasper studeerde in 2000 af aan de Radboud Universiteit Nijmegen, richting bedrijfscommunicatie. En aantal jaren later besloot Jasper om zich volledig te richten op zijn theaterambities en volgde zanglessen bij Kees Taal. Daarnaast volgde hij diverse acteerworkshops bij onder andere Judith Brokking, Farideh Farjan, Hajo Bruins en Ad Beukering.

Theater
Hij begon zijn carrière in The Soulshow en de rockopera Tommy bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Jasper was daarna te zien in achtereenvolgens The Sound of Music, Mamma Mia!, Jesus Christ Superstar, Chess (Freddy Trumper, de Amerikaan), Ciske de Rat, Sunset Boulevard (Artie Green), All Shook Up/Love Me Tender, Into the Woods (Bakker), Volendam de musical (Simon), De Zangeres Zonder Naam (Sjo Servaes/Johnny Hoes), De Jantjes (Ome Gerrit) en Soldaat van Oranje. Dit seizoen is Jasper wederom te zien in Ciske de Rat.

Nominatie
Jasper kreeg voor zijn rol van Freddie Trumper in Chess een nominatie voor de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical.

Freaky Pudding
Samen met musicalacteur Kok-Hwa Lie vormt Jasper het duo Freaky Pudding dat zich bezighoudt met het schrijven van muziek (Jasper) en teksten (Kok-Hwa). Fready Pudding heeft al vele nummers opgenomen waarbij het materiaal uitgevoerd wordt door diverse musical artiesten.

Televisie
Daarnaast werkte Jasper mee aan diverse televisieprogramma’s en speelde hij in de korte films Jeugdliefde, Sofie en Time Zero Theory.