Musicalnieuws.nl

Jacqueline Blom en Anniek Pheifer in volle zalen met eerste cabaretvoorstelling En En!

Anniek Pheifer en Jacqueline Blom – beiden al jaren bekende gezichten in de Nederlandse televisie- en theaterwereld - zijn vanaf 1 februari 2022 met hun eerste cabaretvoorstelling En En te zien in alle cabarettempels van Nederland. Met deze persoonlijke, fysieke en muzikale voorstelling geven ze kleine antwoorden op grote vragen en grote antwoorden op kleine vragen in een collage van menselijk onvermogen. Een even absurde als herkenbare avond met vertrouwde gezichten in nieuwe vorm en stijl. De voorstelling speelt t/m 16 april en heeft zijn première op zaterdag 19 februari in de Kleine Komedie in Amsterdam

Anniek Pheifer en Jacqueline Blom werden bekend door hun rollen in o.a. Toren C, Nieuw Zeer, Jiskefet en Loenatik. Als duo brengen ze nu hun ervaring en talent bij elkaar in een programma waarvan de vorm balanceert op de grens van theater en cabaret. En En is een visuele, muzikale en filmische voorstelling die vorm krijgt door makers uit verschillende disciplines en achtergronden. De regie is in handen van Corien van der Zwaag. Als coachend regisseur is zij samen met Anniek en Jacqueline verantwoordelijk voor het concept, de teksten, beelden en vormgeving.  

"Deze vrouwen hebben wat mij betreft niet alleen de ervaring, maar ook het lef en de visie om een spannende, nieuwe vorm te brengen in het theater. Ook in het samenstellen van het creatieve team is En En steeds het uitgangspunt geweest."

Corien van der Zwaag
In dit geheel nieuwe cabaretprogramma onderzoeken ze een breder perspectief op de actualiteit, de balans tussen activisme én opportunisme. Want, mensen willen deugen en erbij horen, maar in werkelijkheid grenzen onze ideeën, gedachten en driften vaak aan egoïsme, ijdelheid of armzaligheid. We zijn het allemaal tegelijk. En net wanneer je denkt een standpunt te hebben gevonden, draait het perspectief van de andere ten opzichte van jou. Die zoektocht leidt tot schurende conversaties en hilarische situaties.
 
De kostuums van Pheifer & Blom zijn ontworpen door Studio Elzinga, een jong en upcoming designmerk van Nederlandse bodem; de lichtontwerpen zijn van de hand van Jan Harm Wagner en de voorstelling krijgt letterlijk een extra dimensie door dynamisch vormgegeven animaties en videoprojecties verzorgd door (video)ontwerper Catharina Scholten. De composities zijn gemaakt door Amir Vahidi (o.a. Club Gewalt) en Florentijn Boddendijk & Remco de Jong. Sounddesign-duo Florentijn en Remco is verantwoordelijk voor het aanbrengen van een originele muzikale gelaagdheid.
 
Voor tickets en speeldata: www.ntk.nl of bel 0900-9203 (€ 0,45 pm)
Speeldata: 29-01-2022 t/m 16-04-2022
Premiere: 19-02-2022, Kleine Komedie Amsterdam

Credits
Met: Anniek Pheifer en Jacqueline Blom
Regie: Corien van der Zwaag
Script: Corien van der Zwaag, Anniek Pheifer en Jacqueline Blom
Compositie: Florentijn Boddendijk en Remco de Jong
Compositie: Amir Vahidi  - En En en Draai Het (rap)
Lichtontwerp: Jan Ham Wagner
Decor- en video ontwerp: Catharina Scholten
Kostuumontwerper: Studio Elzinga
Choreografie: Melvin Fraenk (DOX)
Producent: Senf Producties B.V. en Stichting En En
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025