Musicalnieuws.nl

Ja Zuster, Nee Zuster is zooo lekker

Altijd spannend. Een musical die zo ongeveer bij het cultureel erfgoed hoort opvoeren. De verwachtingen zijn hoog, de zin in vermaak is groot. En dan moet je het maar even doen op een warme lentedag. De volwassen musical productiegroep van Pier K nam de uitdaging aan en slaagde glansrijk in de opzet

Een zaal geheel gevuld van heel jong tot heel oud geniet tot in haar tenen van een overdonderend leuke muscial. De mevrouw naast ons, ik schat ver in de 80, geeft me bij elk leuk moment, en dat zijn er veel, een porretje "leuk he!" en bij de begintonen van liedjes zegt de mevrouw achter ons iedere keer : "jaaaa, die ken ik!"

Pier K heeft zich ontwikkeld tot een indrukwekkend serieuze speler in de wereld van toneel en musical onderwijs. Het onderwijs is heel goed, de sfeer geweldig en er is een heuse broedvijver van talenten. Die kwaliteit en dat enthousiasme zie je ook terug in het volwassenonderwijs.  

Ster van de middag is zuster Klivia (Kim Schönhage), een overtuigende zuster die geweldig kan zingen en met haar enthousiasme iedereen aansteekt. Mirella van Leeuwen is de barre buurvrouw Boordevol met passie en zij zingt echt goed.  Net als Kim Numan die een heerlijke Jet neerzet.  Ook Bertus en Bobby  (Elisa Klaassen en Rosemarijn van Harskamp)  zijn een erg leuk duo met heldere mooie stemmen. Zet er een ongelofelijk indrukwekkend goed zingend ensemble, een hele grappige ingenieur (Conny van Egmond-Vermeer), een enthousiast sfeerbeest , Lorre de papegaai (Nico Aroesjanjan) , een innemende opa (Synia van Berkel) en een  overtuigende Gerrit (Philip van Gelderen)  naast en het resultaat is verbluffend. In de rij van musicals van de productiegroep is dit de topper!

Het ensemble verdient extra aandacht, want het niveau van zingen ligt ongekend hoog. Barbara van Houten, de zangcoach, is dan ook terecht trots op wat haar leerlingen hebben neergezet. Daarnaast pakten zij ook diverse solo rollen op en zetten die op  enthousiaste wijze neer. Saskia Streefkerk als Mevrouw de Kneu, Susan Dekker als het Hoofd, Sandra van der Ancker als  ex-boef Dirkje, Desiree Spinhoven als mevrouw Acneu en Sylvia Middendorp van Dijk als de notaris, en de rest van het ensemble : Joke Hoogendoorn, Heleen Jonker, Kimberley Knijn, Gwen Eline van der Laarse en Femke van den Berg, ze zijn allemaal even leuk en slepen je met hun enthousiasme en plezier en mooie stemmen heerlijk het verhaal in. Bij liedjes als de Fuchsia hoor je de kwaliteit er vanaf spatten. 

Speciale complimenten voor de decorontwerpers en de bouwers, wat een heerlijk decor en wat slim uitgedacht. Samen met de al even heerlijke kostuums waan je je echt in de jaren 60  bij zuster Klivia aan de keukentafel. Het is met passie gebouwd, zoveel zelfs dat de makers op een avond deze week zo laat  doorwerkten dat ze het gebouw niet meer uit konden zonder het alarm af te laten gaan.

Regisseur Dennis ten Vergert geeft een indrukwekkend visitekaartje af.  Samen met Annerie van Loenen (dans) en de al eerder genoemde Barbara van Houten zijn ze in staat geweest iets neer te zetten waar twee zeer volle zalen van genoten hebben. En in menig huis zal vandaag nog "Mijn opa" of "Ja Zuster, nee Zuster" klinken.. 
We verheugen ons nu al op wat deze groep volgend jaar gaat brengen!

Kijk HIER ons fotoverslag

Door: Elise Kant

Producties Musical 2.0 - 2024/2025