Musicalnieuws.nl

ISH en Compagnietheater slaan nieuw Amsterdams Gender festival uit de grond

Tijdens ‘WHAT ISH GENDER’ op zaterdag 17 maart, brengt ISH verschillende kunstenaars, denkers, kenners en andere creatieve geesten bij elkaar in een eclectisch indoor festival. Met muziek, dans, expositie en de clubcultuur duiken zij samen met het publiek in de wereld van genderdiversiteit. Moeten we nieuwe genderlabels ontwikkelen? Of doet gender er niet toe en moeten we het labelen loslaten?

Van oudsher zijn er twee genderhokjes: ‘man’ of ‘vrouw’ en bepaalt dit je seksualiteit, je identiteit en je gedrag. Steeds meer mensen protesteren tegen deze nauwe benadering van gender. Hoe belangrijk is gender voor wie je bent en hoe anderen je zien? In een tijd waarin de HEMA het Acht Uur Journaal haalt met genderneutrale kleding, maar ook de tijd waarin grotere genderdiscussie zich lijkt te beperken tot toiletten en woordkeuzes, is het tijd voor een festival dat genderdiversiteit viert.
 
WHAT ISH GENDER? is de eerste editie van een serie events van ISH en Compagnietheater genaamd WHAT ISH? over thema’s die de stad bezighoudt. Creatief, inspirerend en soms provocerend; het Compagnietheater verandert in een eclectisch festivalterrein. Spannende acts en makers worden samengebracht en dwars door elkaar geprogrammeerd. Je hoort en ziet de meest uiteenlopende creatieve geesten. House of Vineyard en The Amazing Agency zijn onder andere onderdeel van het programma. Verwacht een indoor festival met een gevarieerd programma vol muziek, dans, expositie, gesprekken en een uitbundig ballroom feest met vogueing en goede muziek

Bekijk de website voor meer informatie: www.compagnietheater.nl/programma/what-ish-gender/