Musicalnieuws.nl

ISH Dance Collective te zien op grootste theaterfestival ter wereld

ISH maakt hun debuut op het grootste theaterfestival ter wereld: Edinburgh Festival Fringe. Het Amsterdamse dansgezelschap staat van 3 tot 25 augustus met de show Elements of Freestyle in Edinburgh. In Nederland was deze show al een enorm succes, maar nu gaat het succes nog een stap verder en gaat Elements of Freestyle de landsgrenzen over. Met Elements of Freestyle gaat ISH terug naar waar het allemaal begon: urban arts in de theaters. BMX, freerunning, breakdance en skating volgen elkaar in een hoog tempo op in deze bijzondere voorstelling.

De show Elements of Freestyle toerde in 2017 door Nederland. Het werd geprezen; volle theaters en lovende recensies. Regie-choreograaf en artistiek leider Marco Gerris, ex-jurylid The Freestyle Games & So You Think you Can Dance, wist met deze show urban arts weer naar theaters te halen en de bezoekers met een vernieuwde blik hiernaar te laten kijken. Hiermee werd ISH niet alleen in Nederland opgemerkt, maar ook daarbuiten. Zo werden ze gezien door het grootste theaterfestival ter wereld en vliegt de cast in augustus naar Edinburgh om ook daar Elements of Freestyle op de kaart te zetten. 

Extra show in Deventer Schouwburg 
Om deze buitenland ‘tour’ af te trappen komt de cast van Elements of Freestyle nog een keer bij elkaar in Nederland. Ze geven op 5 april een speciale Nederlandse voorstelling in Deventer Schouwburg. Zo kunnen fans en liefhebbers nogmaals een keer genieten van deze show. ISH staat ook op 4 april in dit theater met de voorstelling Modern Samurai. Iedereen die hiervoor een kaartje heeft gekocht, mag gratis de show van Elements of Freestyle (op 5 april) bijwonen. 

“The Fringe”
Edinburgh Festival Fringe is het grootste kunstfestival ter wereld en vindt elk jaar plaats in de eerste drie weken van augustus in de Schotse hoofdstad Edinburgh. In 2017 waren 53.232 voorstellingen van 3.398 shows op 300 verschillende locaties. Elk jaar komen er duizenden artiesten naar Edinburgh; van grote namen tot talenten. Het festival is geschikt voor elke artiest en richt zich met name op podiumkunsten, zoals theater, comedy, dans, circus, cabaret, kinderprogramma's, musicals, opera, muziek, tentoonstellingen en evenementen. 

Meer informatie:
ISH Dance Collective: www.ishdandecollective.com 
Element of Freestyle: www.ishdancecollective.com/elements-of-freestyle 
Edinburgh Festival Fringe: www.edfringe.com

Deze show wordt mogelijk gemaakt via de Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten.