Musicalnieuws.nl

ISH Dance Collective maakt haar debuut op West End London

De hitvoorstelling Elements of Freestyle van ISH Dance Collective gaat naar West End in London. Met Elements of Freestyle gaat ISH terug naar de roots van choreograaf Marco Gerris: BMX, freerunning, breakdance, skating en freestyle basketbal volgen elkaar in een hoog tempo op in deze bijzondere voorstelling. Dit allemaal begeleidt door live muzikanten. De productie speelt van 13 tot en met 23 april in het Peacock Theatre, onderdeel van het vermaarde Londense podium Sadler’s Wells. Eerder stond Elements of Freestyle met veel succes op het Edinburg Fringe Festival 2019.

Elements of Freestyle ging in 2017 in première. Het werd geprezen; volle theaters en lovende recensies. Choreograaf en artistiek leider Marco Gerris wist met deze show urban arts weer naar theaters te halen en de bezoekers met een vernieuwde blik hiernaar te laten kijken. Hiermee werd ISH niet alleen in Nederland opgemerkt, maar ook daarbuiten. Zo was de show in 2019 te zien op grootste theaterfestival ter wereld Edinburgh Festival Fringe en mag ISH Elements of Freestyle nu in Londen op de kaart te zetten.

Het is voor Amsterdamse dansgezelschap de eerste keer dat ze te zien zijn in hét commerciële theater district van Londen. Hiermee treedt het gezelschap in de voetsporen van vele grote Nederlandse shows en musicals.

Over Elements of Freestyle Elements of Freestyle is een spectaculaire show met onder andere skate, freerunning en BMX, waardoor je met een andere blik naar urban arts kijkt.  Artistiek leider Marco Gerris vindt veel inspiratie in de pure beweging van urban arts. Als geen ander ziet hij de poëzie in iedere beweging. Of je nu door de ruimte zweeft op balletschoenen of op skates; het is allemaal dans. Elements of Freestyle gaat over de alles goedmakende secondes waarin die ingewikkelde truck eindelijk lukt. Over de totale focus, de extase en het gevoel van vrijheid van de freestyler. In een opeenvolging van breakdance, in-line skating, skateboarding, freestyle basketbal, BMX en freerunning ontdekt publiek ontdekt de kunst achter het kunstje.

Tickets zijn vanaf vandaag te koop. Meer informatie is hier te vinden.


Producties Musical 2.0 - 2024/2025