Musicalnieuws.nl

Isabelle Beernaert nodigt iedereen uit om “naakt” te gaan

Samen met haar dansers van IB – The Company gaat choreografe Isabelle Beernaert vanaf 16 oktober eindelijk weer de Nederlandse theaters in met haar nieuwe voorstelling Naakt – NuDa Veritas. Met haar authentieke, subtiele, pure en rauwe choreografieën gaat Isabelle op zoek naar een balans in het leven en de betekenis van duisternis en licht. Een authentiek verhaal en gevoel waar elke theaterbezoeker, danser of niet, zich in herkent.

Als choreografe van de TV-shows So You Think You Can Dance (2009 – 2015) en The Ultimate Dance Battle (2011) werd Isabelle in een klap één van de bekendste moderne dans choreografen van Nederland. In 2011 besluit ze haar creaties naar ‘de meest magische plek op aarde’ te brengen: het theater. En daar is ze nooit meer mee gestopt. In Naakt – NuDa Veritas pelt Isabelle zichzelf figuurlijk laag voor laag af, totdat ze in haar blootje staat. Geen poppenkast meer. Alles vertrekt vanuit de naakte ‘ik’, die op zoek is naar balans.
 
Herkenbaar voor elke bezoeker
Doordat Isabelle altijd een persoonlijk element toevoegt in haar voorstellingen en het alledaagse, gewone leven als uitgangspunt neemt, zijn haar buitengewone choreografiëen herkenbaar voor elke theaterbezoeker. Ook in Naakt weet ze opnieuw de harten van het publiek te raken en brengt ze tot leven wat elk mens op dit moment doormaakt of op een bepaald moment voelt in het leven. “Mensen moeten naar Naakt komen om weer opnieuw te voelen diep in hun buik, weg van angst”, voegt Isabelle toe. Een gevoel van herkenbaarheid waar we na deze hectische periode in het theater stiekem allemaal naar uitkijken.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025