Musicalnieuws.nl

Isabelle Beernaert brengt ode aan grootmeesters van het Nederlandstalige chanson in 'Laat me'

De Belgische choreografe Isabelle Beernaert presenteert vanaf november 2019 haar nieuwe dansvoorstelling 'Laat me' in de Vlaamse en Nederlandse theaters. Werden haar laatste producties veelal gekenmerkt door internationale invloeden, dan blijft Isabelle voor 'Laat me' dichter bij huis dan ooit en laat ze zich inspireren door de grootmeesters van het Nederlandstalige chanson, en Belgische en Nederlandse componisten.

Laat je meeslepen en verrassen door dans op prachtige Nederlandstalige klassiekers, in een  sublieme productie waarin passie en liefde centraal staan. 'Laat me' is vanaf 16 november 2019 te zien in Vlaanderen. Tickets en info:www.isabellebeernaert.com
 
Isabelle Beernaert weet met haar choreografieën de harten van het publiek te raken. Maar hoe komt het dat iets je raakt of juist niet? Waarom staan je haren rechtop bij het horen van een bepaald muziekstuk? En waarom smaakt het ene gerecht zoveel beter dan het andere? Isabelle gelooft dat dit voortkomt uit de bezieling waarmee iets wordt gecreëerd. De passie, de liefde, de intentie die erachter zit, de roep van je hart. Dit staat centraal in de voorstelling 'Laat me'. 
 
Dans is de taal van de ziel. Het maakt geen geluid, het is stil, maar tegelijkertijd zegt het zoveel. Je zit in het theater, het wordt langzaam donker… De muziek begint, de lichten gaan aan en een danser beweegt in de ruimte als een penseel op een schilderij, als een pen op een wit blad papier. De dansers neemt je mee in het verhaal. Wat moet je hiervoor doen? Stilzitten, kijken en luisteren. Niets anders. En dan zie je het, voel je het, ervaar je het. De trillingen, de energie, het onbeschrijfelijke… de fluisteringen van de ziel. 
 
Iedereen legt een eigen pad af. Maar wat is jouw unieke pad om te bewandelen? In de huidige prestatiemaatschappij ervaar je al snel de druk om te presteren, angst voor mislukking en om anderen teleur te stellen, of de druk van social media. Je krijgt honderden indrukken per dag te verwerken, er is zoveel te zien, zoveel om na te streven. Maar is dat wie jij bent? En is wat jij van anderen ziet, wel wie zij echt zijn? Hoe zorg je dat je je eigen stem blijft volgen en tot uiting brengt en leeft vanuit authenticiteit? 
 
Werden haar laatste producties veelal gekenmerkt werden door internationale invloeden, dan brengt Isabelle haar choreografieën dit keer dichter bij huis dan ooit en laat ze zich inspireren door de grootmeesters van het Nederlandstalige chanson, en Belgische en Nederlandse componisten. 

'Laat me', de nieuwe, meeslepende dansvoorstelling van Isabelle Beernaert, is vanaf november 2019te zien in de Vlaamse en Nederlandse theaters.
 
Praktisch
‘Laat me’ - Vlaanderen

November 2019
Zaterdag 16 november - Stadsschouwburg Antwerpen
Zondag 17 november - Stadsschouwburg Antwerpen

December 2019
Zaterdag 7 december - C-Mine Genk
Zondag 15 december - Capitole Gent
Zaterdag 21 december - Stadsschouwburg Kortrijk
Zondag 22 december - Concertgebouw Brugge

Januari 2020
Zondag 26 januari - Capitole Gent
Donderdag 30 januari - C-Mine Genk

Februari 2020
Zondag 2 februari - CC Het Bolwerk Vilvoorde
Zondag 9 februari - Concertgebouw Brugge

Maart 2020
Zondag 1 maart - Kursaal Oostende

Tickets & info: www.isabellebeernaert.com
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025