Musicalnieuws.nl

Intiem avondje April Darby in Theater De Slinger

Op 16 september 2017 kwam STENT Producties, twee jaar na dato, met de nieuwe editie van het ‘LIVE!’ concept. Deze keer met niemand minder dan April Darby. April is onder andere bekend van haar hoofdrollen in ‘The Bodyguard’ en ‘Sister Act’ en is daarnaast één van de gezichten van de RTL-dinnershow ‘Pandora’. De tweede editie van ‘LIVE!’ was te zien in Theater de Slinger in Houten en MusicalNieuws was erbij.

Na grote shows, grote musicals, grote rollen is het tijd voor een eigen theatershow om April beter en persoonlijker te leren kennen. Dit kan gebeuren tijdens een show waarbij een huiskamersfeer centraal staat. April bracht nummers ten gehore uit shows die ze heeft gedaan, nummers die haar dierbaar zijn, nieuwe en bekende hits en natuurlijk niet te vergeten haar eigen single.
De avond wordt ze bij gestaan door een tweetal gastartiesten en een supertalent op piano. Dit zijn niet de minste: Naidjim Severina (Simba in The Lion King), Kimberly Fransens (Runner-up Idols 5) en pianist Steven Aswin.
 
De show was een afwisseling tussen het pop- en musicalgenre en Nederlands- en Engelstalige nummers. April werd muzikaal begeleid door Steven Aswin, die niet alleen prachtig piano speelt, maar ook kreeg hij de zaal even stil kreeg met zijn versie van ‘Mr Bojangles’.

April is een vocaal powerhouse en heeft echt een dijk van een stem. Na een aantal vrolijke en up tempo nummers, wist ze mensen te ontroeren met ‘Papa, Can You Hear Me?’ van Barbra Streisand. Dit was zeker één van de hoogtepunten van de avond.
Kimberly Fransens was één van de gastartiesten. April en Kimberly brachten samen een indrukwekkende versie van ‘Listen’ uit de musical Dreamgirls ten gehore. Deze twee krachtige stemmen klinken echt super samen en kregen ze ook een terechte staande ovatie van de zaal. Naast dit duet zong Kimberly ook op fantastische wijze het nummer ‘Stonecold’. Met haar mooie, krachtige stem wist ze de zaal even stil te krijgen. 
De andere gastartiest was Naidjim Severina. April en Naidjim hebben samen op school gezeten en hebben nog wat leuke herinneringen en verhalen met het publiek gedeeld.
Samen zongen ze een duet uit Ghost en lieten horen waarom het zo verschrikkelijk jammer is dat deze musical enkele jaren geleden werd gecancelled.
Naidjim mocht stralen in het nummer ‘Waving through a Window’ uit Dear, Even Hansen wat hij fantastisch deed!
 
De afwisseling van in deze show zorgt voor een fris, eigentijds en tegelijkertijd ouderwets gezellig avondje uit waarbij April, haar vrienden en haar muzikale carrière centraal stonden.

Door: Jennifer Hoffmann

Klik HIER voor ons fotoalbum

Producties Musical 2.0 - 2024/2025