Musicalnieuws.nl

Interviews met het ensemble van Kiss of the Spiderwoman

Tijdens de presentatie op 18 mei sprak MusicalNieuws met de gehele cast en begonnen met Bastiaan Sparnaay en vroegen hem of de show al beetje vorm begint te krijgen in zijn gevoel?

Bastiaan Sparnaay: fijn dat ik weer mag dansen
Bastiaan: “Ja, we hebben zelfs al een doorloop van de hele eerste akte gehad. Dat was binnen 2 weken dus best snel, maar we hebben maar korte tijd om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Het is heel gaaf voor ons om die doorloop gedaan te hebben en dan de hele eerste akte gezien te hebben.”
 
“Wij zijn vooral bezig met de dans, want er zitten een aantal showdansen in. Vorige week zagen we de dansen en kwamen erachter hoe vet de show eigenlijk is. Hoe geweldig het is om zo’n gigantische broadway show te doen, maar dan toch op een intieme manier. “ De choreografieën van Frans Schraven en Chiara Re zijn voor mij een behoorlijke uitdaging.”
 
“Zelf heb ik muziektheater gedaan bij Fontys Tilburg, dus ben meer gericht op zang en spelen en ben niet echt op dans getraind. Maar ik ben wel blij dat ik het weer mag doen, want eigenlijk dans ik al van kinds af aan.”
 
“Hiervoor heb ik Soldaat van Oranje en West Side Story gedaan en in beide producties heb ik niet gedanst, dus ik vind het wel heel fijn om weer te kunnen dansen.”
 
“Het is leuke groep en ik kende eigenlijk alleen René van Kooten van Jesus Christ Superstar in het Delamar, maar het ‘klikt” heel goed onderling. Niet alleen met de “boys” maar ook met Marjolein klikt het al lekker. Juist omdat we zo’n positieve sfeer hebben lukt het dus om al binnen 2 weken zo ver te zijn.”
 
 
Michiel de Meyer: mijn personage staat in de grondverf
“We gaan heel snel” vertelt Michiel ons, “we hebben vorige vrijdag al hele doorloop gedaan van de eerste akte. Dus de eerste akte staat al in de grondverf. Hij wordt heel mooi en ik word er heel vrolijk van.” “Vandaag zijn wij zelfs begonnen met het vocale 2e deel door te nemen, maar het gaat heel goed en snel, want iedereen is goed voorbereid.”
 
“Er zijn veel dansnummers waar veel tijd in gaat zitten, om dat allemaal gelijk te krijgen. Het zijn pittige dansnummers, maar het gaat zeker heel mooi worden.”
“Omdat ik nog in Hartsvrienden zat heb ik 2 weken lang gecombineerd met spelen en repeteren en dat was best pittig. Als je ´s morgens om 10 uur aanwezig moet zijn en de avond ervoor in Heerlen heb gespeeld, daarom pas om 2 uur thuis bent en maar 5 uurtjes kan slapen is best heftig. In dat opzicht ben ik blij dat Hartsvrienden klaar is, maar verder is het ook jammer want ik heb van Hartsvrienden genoten, het was zo´n leuke groep en mooie voorstelling. Maar ik ben blij dat ik mij nu helemaal kan focussen op Kiss of the Spiderwoman.”
 
“De show heb ik nooit gezien en de DVD heb ik bewust nog nooit gekeken, want ik speel ook Gabrièl in de voorstelling. Gabriël is de minderjarige jongen die een relatie heeft met Molina. Ik wil er mijn eigen personage van maken, want ik ben bang als ik de film heb gekeken, ik daar toch teveel een idee bij heb. Ben nu bezig met mijn personage in de grondverf te zetten en daarna zal ik verder onderzoek naar mijn rol doen.”
 
 
Roy Kullick: mag lekker de nare man uithangen
“Inmiddels alweer 2 weken aan het repeteren en de eerste akte staat al helemaal en we hebben zelfs een begin gemaakt met de 2e akte.” vertelt Roy ons.
 
Roy Kullick heeft al in meerdere musicals gestaan en zal in Kiss of the Spiderwoman de rol van Marcos, een van de bewakers gaan spelen. “Marcos is lekker gemeen dus daar kan ik lekker een nare man uithangen. “ vertelt hij ons.
“Verder ben ik ook een van de mannen bij Aurora. Dus ben ik elke keer als Marjolein een liedje gaat zingen en er wordt mee gedanst ben ik erbij. Daarom sta ik in de eerste akte best veel op het toneel.”
 
“Het grootste gedeelte van de voorstelling speelt zich af in de cel en dan moeten er af en toe wat gevangen verplaatst worden en dat doen wij dan. In de cel fantaseert Alex als Molina en dat geeft ons de gelegenheid om ons ook buiten de cel te stappen. De cel kan ook draaien en dergelijke dus daar kan ook veel mee gedaan worden en zit heel ingenieus in elkaar.”
 
Roy verwacht, omdat ze zo’n korte tijdspan hebben in het theater (omdat er ook nog veel aan het theater moet gebeuren), dat er veel zal veranderen na de eerste try out. Dit omdat er pas laat het podium op gegaan kan worden en natuurlijk is het podium bepalend voor hoe er gespeeld gaat worden. Er moet gekeken worden hoe er bewogen kan worden en op basis daarvan zal er nog wat “fine tuning” plaatsvinden.
 
 
Thomas Kuipers: niet de derde boom van achter
Thomas gaat twee rollen spelen: Aurelio en José. De een is een gevangene en de ander is een van de mannen van Aurora. “Dit zijn met name ondersteunende rollen,” vertelt hij ons, “maar we hebben toch allemaal wel leuke aandelen in de voorstelling en dat is heel erg leuk. Zo worden we niet de “derde-boom-van-achter” .”
 
“Er zitten paar hele toffe, grote dansnummers in, die de gedachtestroom zijn van Molina en dat is echt heerlijk om te doen. Het zijn verschillende soorten dans, dus we kunnen ons helemaal uitleven. Oorspronkelijk ben ik opgeleid als zang en ik doe nu Codarts muziektheater, maar daarnaast volg ik ook danslessen omdat ik dat heel leuk vind om te doen. Dus ik ben heel blij dat ik hierin ook veel mag dansen.“
 
“Ondanks dat we pas 2 weken bezig zijn nu, voelt het alsof we al veel langer bezig zijn. Ook vanwege het resultaat, want de eerste akte is gewoon al af. Nu gaan we verder met de 2e akte en daar heb ik super veel zin in.”
“Er zijn veel shows die steeds terugkomen, maar deze voorstelling niet en is uniek. Daarom denk ik echt dat deze show de verrassing van het seizoen gaat worden, dus kom allen kijken.”
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025