Musicalnieuws.nl

Interview René van Kooten: Ik ben dankbaar dat ik dit allemaal mag doen!

Tijdens de presentatie van Kiss of the Spiderwoman op 18 mei 2015 sprak MusicalNieuws met René van Kooten.

In tegenstelling tot Marjolein heeft René van Kooten de film “Kiss of the Spiderwoman” wel gezien vertelt hij ons en hij kent de muziek ook. “Ik vind het een prachtig verhaal en ook prachtige muziek.” gaat hij verder “ondanks dat het nu heel druk is, omdat ik ook nog in “Onder de Groene Hemel” sta, ga ik elke dag vrolijk fluitend naar de repetities. De muziek is prachtig en dat maakt het waard om zo hard te werken.”
 
Kiss is van Opus One en veel mensen denken dat René in vaste dienst zit bij Stage Entertainment “ja, dat denken veel mensen, maar ik zit nu toch ook bij Bos Theaterproducties en in het verleden heb ik ook Into The Woods en Urinetown bijvoorbeeld gedaan, dus ik zit niet zozeer gebonden aan Stage.”
 
Hierna gaat René weer in een grotere productie spelen: Grease. Wij vragen hem of hij voorkeur heeft voor kleine of grote producties? René antwoordt: “ik hou juist van de afwisseling. Ik ben dankbaar dat ik dit allemaal mag doen. Als je 10 jaar Valjean (Les Miserables red.) moet spelen hang je jezelf ook op, denk ik. Al 5 weken na de laatste Valjean mocht ik de Farao spelen (Joseph and the amazing technicolor dreamcoat red.) en dat was geweldig! Als ik heel lang op één plek sta, zou ik graag willen toeren, maar als ik een tijdje getoerd heb, zou ik wel weer vast in een theater willen staan en deze afwisseling is geweldig. Na Kiss of the Spiderwoman ga ik in Grease spelen en dan is het ook fijn om dan weer wat langer in hetzelfde theater te staan.”
 
Over zijn rol vertelt hij: “In Kiss of the Spiderwoman speel ik Valentin, een man die vanwege zijn politieke voorkeur in de gevangenis zit. Daar komt hij in één cel te zitten met Molina (Alex Klaasen), die vast zit vanwege zijn seksuele voorkeur. Zo zijn ze tot elkaar veroordeeld. Om aan het harde gevangenis leven te ontsnappen vertellen ze elkaar verhalen.”
“Er wordt veel in gedanst, maar zelf hoef ik niet mee te dansen, want de dansverhalen komen voor in de fantasieën van Molina en daar zit ikzelf niet in.”
 
Het voorproefje van de voorstelling smaakt naar meer en MusicalNieuws kijkt er erg naar uit om de show in zijn geheel te zien!