Musicalnieuws.nl

Interview Alex Klaasen: Er kan nog van alles veranderen, maar het begin is er

Tenslotte spraken wij ook met Alex Klaasen. “Het is een fantastisch stuk en ik heb er heel veel zin in.” vertelt Alex Klaasen ons

“We hebben een geweldig decor en cast om mee te spelen. Ook wilde ik al jaren iets met René doen en ook met Marjolein Teepen. We hebben het nu al heel erg leuk en we gaan heel erg hard. Heb met geen van beide ooit eerder in een productie gestaan, maar wel in december een Messiah Masterclass gedaan bij de EO. Zo’n masterclass voor op tv van Maarten Koningsberger en dat klikte wel. Daarom dacht ik gelijk bij Kiss of the Spiderwoman aan René van Kooten en toevallig dacht Koen van Dijk precies hetzelfde.”
 
“Na Kiss of the Spiderwoman ga ik een liedjes voorstelling doen op de parade met Henry van Loon, Jan en Keez Groenteman. Na de voorstelling met humoristische liedjes op de parade, ga ik bij het Ro Theater een nieuwe voorstelling doen: de Gelaarsde Poes. Daar zijn wij nu al mee bezig, met het script en ik ben ook de liedjes aan het verzinnen. Maarten Heijmans speelt de poes en verder spelen ook Arjan Ederveen, Dick vanToorn en Bart Kamps weer mee en daar heb ik ook weer erg veel zin in.”
 
“In Kiss ga ik ook mee dansen en daar heb ik ook heel veel zin in, want ik heb vroeger ook op ballet gezeten. De choreo is door Chiara Re en Frans Schraven wel zo gemaakt, zodat ik die ook daadwerkelijk kan dansen en niet zo ingewikkeld is. Marjolein’s choreo is veel ingewikkelder, maar die kan ook goed dansen.”
 
Over de show vertelt Alex ons: “ik heb de show als musical nooit gezien, maar wel de film die heel anders is dan de musical, maar wel heel inspirerend. Veel liedjes uit de voorstelling ken ik wel en die zijn prachtig. Na het zien van de film had ik wel ook gelijk een idee hoe Molina gespeeld zou kunnen worden en dat heeft mij geholpen met het creatieve proces. We zijn nu halverwege het repetitieproces en alles kan nog veranderen van wat jullie vandaag hebben gezien, maar het begin is er.”
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025