Musicalnieuws.nl

Internationale hit show Tap Factory vanaf 6 april exclusief in de Nederlandse theaters

Op 6 april start de tour van de internationale hit show ‘Tap Factory’ in Nederland. Met acht exclusieve shows doen zij verschillende theaters in het land aan. Het belooft een spectaculaire show te worden vol dans, muziek, comedy en acrobatiek!

'Tap Factory’ is opgezet door choreograaf Vincent Pausanias. Hij wil een show neerzetten die magie en ritme op het hoogst technische niveau kan laten zien. Zo wordt ‘Tap Factory’ uitgevoerd door ’s werelds beste tapdansers en internationale muzikanten. Dit resulteert in een avond vol spanning, energieke dans, explosieve percussie en bizarre acrobatiek.

De show vertelt het verhaal van een medewerker die nieuw is in de fabriek. Je ziet het ontstaan van verschillende relaties tussen hem en zijn collega’s. Met verschillende types en karakters zorgt dit voor een energiek geheel. Pausanias: ‘De nieuweling is een geweldige tapdanser en acrobaat, de reparateur is een circusartiest, de voorman zorgt voor een lekker ritme en zo zijn er meer verschillende karakters. De veger is de enige die daadwerkelijk praat, maar dit is in een inheems Afrikaanse taal. Niemand in de zaal of op het podium kan dit verstaan, wat zorgt voor een komisch tintje’.
 
Voor Vincent is het vooral belangrijk dat iedereen het theater verlaat met een brede glimlach op zijn gezicht en dat het ritme klopt in hun lichaam. ‘‘Tap Factory’ is gecreëerd voor pure entertainment. Muziek en comedy zijn talen die iedereen spreekt. We toeren al vier jaar lang de hele wereld over en het publiek, variërend van 4 tot 90 jaar oud, reageert altijd geweldig. In de show variëren de scenes die vol energie zitten met poëtische scenes die geleid worden door wereldse instrumenten. Dit zorgt voor verschillende hoogtepunten in de show’.

‘Tap Factory’ is van 6 april t/m 15 april te zien in de Nederlandse theaters. Voor meer informatie en kaartverkoop kijkt u op www.tapfactory.com, www.ntk.nl of op de website van het theater. 

Tap Factory is te zien op: 
Vrijdag 6 april in Uden – Theater Markant
Zaterdag 7 april in Amersfoort – Flint
Zondag 8 april in Tilburg – Theaters Tilburg (Schouwburg)
Woensdag 11 april in Den Haag – Zuiderpark 
Donderdag 12 april in Vlissingen – Cine City XL
Vrijdag 13 april in Groningen – Martiniplaza
Zaterdag 14 april in Rotterdam – Nieuwe Luxor theater
Zondag 15 april in Venray – Schouwburg Venray
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025