Musicalnieuws.nl

Intense Blood Brothers door Greg en Baud Productions

Als de alleenstaande moeder, mevrouw Johnston zwanger blijkt van een tweeling breekt er paniek uit bij haar. Hoe in hemelsnaam gaat het haar lukken twee extra monden te voeden? Haar kinderloze werkgeefster, mevrouw Lyons, biedt uitkomst. Zij biedt aan één van de kinderen te adopteren. Een duivels plan dat er wel voor zorgt dat het één van de twee kinderen aan niets zal ontbreken, zelfs niet aan een eigen fiets, met wielen

Beide kinderen groeien zo gescheiden van elkaar op onder verschillende omstandigheden. Mickey groeit op in een probleemgezin, maar wel met een zorgzame moeder; Eddy in een rijk gezin, maar met een moeder die niet helemaal spoort. Op 7-jarige leeftijd komen ze elkaar voor het eerst tegen, zonder te weten dat ze tweelingbroers zijn. Maar het klikt tussen hen en al snel nadat ze erachter komen dat ze op dezelfde dag geboren zijn besluiten ze hartsvrienden te worden. Hun ontmoeting maakt dat de grootste angst van mevrouw Lyons uitkomt en ze besluit met haar man en kind te verhuizen. 7 jaar later komen beide jongens elkaar weer tegen en vanaf dat moment houden ze contact met elkaar. Het duivels plan heeft echter zijn prijs. Dat blijkt wanneer beide jongens gevoelens hebben voor hetzelfde meisje.
 
 De cast van deze moeilijke show bestond uit slechts 13 acteurs/actrices, zijnde Robbin Plugge, Mark Kok, Ruth Erlings, Jessica Fuchs, Jeroen van Grunsven, Jojanneke van der Linden, Tarim Suurland, Tristan Albersen, Daniela Bremmer, Margot van Lit, Tom Reinking, Rina Kamta en Jaimy den Otter. Samen vormen ze een sterk geheel en leveren een goede prestatie.
 
Alhoewel het verhaal een behoorlijke dosis drama in zich heeft, zit er ook een hoop humor in deze voorstelling. Die zit voornamelijk in de eerste akte, als de tweeling 7 (bijna 8) jaar oud is. De musical speelt zich namelijk af over een tijdspanne van iets meer dan 20 jaar waarin alle personages doorheen het verhaal door dezelfde acteurs worden gespeeld. Zo worden de kinder- en adolescenten-rollen effectief uitgevoerd door volwassen acteurs/actrices.
 
Robbin Plugge (Mickey) en Mark Kok (Eddy), spelen hun rollen fantastisch en krijgen met hun spel niet alleen de lachers op hun hand maar weten tegelijkertijd te ontroeren. Robbin Plugge zet zijn rol op geheel eigen wijze neer. In de eerste akte blijft hij boeien door zijn humor en in de tweede akte weet hij te ontroeren met zijn overtuigende spel. Ook Mark Kok weet te ontroeren met zijn rol als verlegen en introvert jongetje, die zich geen houding weet te geven als hij vriendjes wil worden met Mickey. Jessica Fuchs (Mevrouw Johnstone) weet ook te ontroeren met haar spel als hardwerkende vrouw wiens leven niet over rozen gaat. Haar prachtige zang en overtuigende spel nemen je mee in haar moeilijke leven.
 
Het decor is minimalistisch maar werkt goed mee in het verhaal. Het detail van de tijdlijn is een erg leuk gegeven en maakt het moeilijke leven van mevrouw Johnstone duidelijk. De kostuums pasten erg bij de tijd en maakte het geheel compleet. De bandana’s waren een leuke toevoeging en maakte het klassenverschil tussen karakters extra duidelijk.
 
Deze bijzondere voorstelling wordt gespeeld door een 13-koppige cast en is nog slechts 3 keer te bewonderen in het Picasso Lyceum aan de Paletsingel 38c in Zoetermeer. Wij kunnen alleen zeggen: ga dit zien nu het nog kan!
Kijk HIER voor kaarten

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor enkele foto's en hou onze facebookpagina in de gaten. Na de laatste voorstelling zullen wij een uitgebreid fotoverslag op onze facebook online zetten.
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025