Musicalnieuws.nl

Innemende Maikel Nieuwenhuis brengt Toms Magische Speelgoedwinkel tot grote hoogte

Na de successen van “Arthur en de strijd om Camelot” en “Robin Hood en het verdwenen goud” brengt I&L Entertainment nu de derde familiemusical naar de Nederlandse theaters: “Toms Magische Speelgoedwinkel”. De première was op woensdagmiddag 27 december in het Kennemer theater in Beverwijk en MusicalNieuws was erbij.

Tom wordt geboren uit een liefdesrelatie tussen 2 mensen waarvan de man getrouwd is met een andere vrouw. De man is presidentskandidaat en zijn invloedrijke vrouw verbant de geliefde van haar man uit het land en laat het liefdeskind doden. Tom is echter gezegend met een origineel zelfverdedigingssysteem en weet daardoor in leven te blijven.

Bob de eigenaar van de speelgoedwinkel neemt Tom liefdesvol op en brengt hem groot in zijn winkel. Tom heeft gezelschap van zijn speelgoed, die door een magische klok elke dag tot leven komen. Met zijn vrienden de poppen van zangeres Christa (Flore Koopen) en Claire de cowgirl (Ilse Hamminga) beleeft hij veel avonturen, maar hij kan niet wachten tot hij jarig is en de pop van Hercules (Rubin van Gent) krijgt. Als hij Hercules gekregen heeft spat het enthousiasme van de vier samen van het toneel. 

De president heeft samen met zijn echtgenote een dochter, die door haar moeder Hera op aparte wijze wordt groot gebracht en verwend. Als dochter Madeleine Fifi jarig is en niet de populaire Herculespop krijgt is ze daar niet blij mee en gaan ze naar de speelgoedwinkel om alsnog de pop te kopen. Als de Hadespop dan ineens nog populaider wordt moet ook deze uiteraard in het bezit komen van de dochter... Echter als deze uit de verpakking valt en in de speelgoedwinkel op de vloer achterblijft, komt de slechte Hades tot leven. Dit zorgt uiteraard voor de nodige spannende momenten tussen de poppen!

Toms Magische Speelgoedwinkel is een  super leuke voorstelling met humor voor jong en oud. Dit is ook te danken aan een innemende Maikel Nieuwenhuis die erg overtuigende 11 jarige Tom speelt. Marleen van der Loo speelt haar rol als de egoïstische Hera echt heerlijk en het is dan ook weer fijn om haar te zien en horen in een voorstelling. Ditzelfde kan gezegd worden over Jeroen Phaff, die zijn lieve kant kan laten zien als President, maar zich lekker uit mag leven als slechterik Hades.  Ook Michelle Smit mag zich lekker uitleven als het verwende nest Madeleine Fifi.
Bob wordt gespeeld door Bartho Braat die in deze voorstelling ook nog een niet onverdienstelijk blijkt te kunnen zingen! Lest but zeker not least speelt Erwin Dekker onder andere de assistent van de President. Kortom een heerlijke cast!

De muziek van Bas van den Heuvel en de choreografiën van Ilse Spruijt en Ariste Alosery maken het een voorstelling die nog lang in je hoofd blijft zingen.

Helaas is de voorstelling slechts tot 28 februari te zien, dus ga dit zien en kijk HIER voor de speellijst

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Voor een uitgebreid fotoverslag kijk op onze facebook pagina
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025