Musicalnieuws.nl

Indrukwekkende musical Bovenkamers door Stichting Musical Opera

Neem zes professionele acteurs en een goed verhaal en maak daar een musical van, zo moet Lucas van der Hut gedacht hebben. Haal er dan ook een regisseur bij met ervaring in de vorm van Michael Diederich en dan moet het wel wat worden…. En dat is ook zeker gelukt!

Guus Boswinkel en Suzanna Pleiter vormen als Melvin en Sue de spil van de voorstelling. Beide een geweldig talent en vooral Suzanna is echt een prachtige verschijning. Deze vrienden bezoeken gezamenlijk psychiater Dr Gustav Silberberg (Kees Dobbe). De reden waarvoor wordt tijdens de voorstelling duidelijk: Melvin is verlaten door zijn moeder en heeft problemen in zijn relatie met zijn vader (Richard Spijkers). Terwijl Sue juist wel een moeder heeft (Danny Nooy), maar daar dan weer geen goede band mee heeft.
Naast het bezoek aan Dr. Silberberg, bezoeken de twee vrienden hun beste vriend Beatnik (Abel Leemans). Beatnik wil een beroemd kunstenaar worden en denkt zijn vrienden te helpen met zijn goed bedoelde adviezen.
Melvin en Sue besluiten om samen naar Hollywood te gaan om daar geld te gaan verdienen, maar of dat allemaal zo goed uitpakt…

Alle zes de acteurs spelen hun rollen met veel overtuiging en weten de personages op een indrukwekkende manier neer te zetten. Ook vocaal is het prachtig, vooral Richard Spijkers raakt een ieder met zijn solonummer. De muziek, met de teksten van Lucas van der Hut en de muziek van Frank Geisink en gespeeld door een geweldige live band, klinkt nieuw maar toch ook wel herkenbaar.

Er is niet veel decor en er wordt ook gebruik gemaakt van projecties. Alleen de eerste decorwissel deed vreemd aan met dichte gordijnen gebeurde er niets, maar dat werd bij de volgende wissels goed opgepakt door kleine scènes voor het gordijn te spelen.

Al met al is "Bovenkamers" van Stichting Musical Opera een musical die gezien moet worden. Helaas is deze show vooralsnog niet meer te zien, maar kom maar op met die tour! Houdt www.musicalopera.nl in de gaten.

Kijk HIER voor ons foto verslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025