Musicalnieuws.nl

Indrukwekkende Man van La Mancha met Huub van der Lubbe

De Theater Alliantie brengt het meeslepende verhaal van Man van La Mancha terug naar de Nederlandse theaters en op zondag 17 december ging deze in het Delamar Theater in Amsterdam in Première.

In Man van La Manch reisden we af naar het Sevilla van de 16e eeuw, alwaar de Inquisitie genadeloos heerst. Wij volgen dichter Cervantes [Huub van der Lubbe] in zijn verbeelding, terwijl deze in de gevangenis, als vorm van verdediging voor zijn berechting, het verhaal van ridder-met-de-droeve-oogopslag Don Quichot tot leven brengt. Gesteund door zijn trouwe sidekick Sancho Panza [Dragan Bakema].
De man van La Mancha snijdt één van de grootste thema's van het leven aan: of je in een behulpzame illusie moet leven of in de hardheid van de realiteit.

Het verhaal van Don Quichot is het summum van menselijk "heldendom": een dolende man met moed die worstelt om het leven te zien en te leven... níet zoals het is, maar zoals het zou kunnen zijn. Zijn onwrikbare idealisme tegenover het maar al te bekende cynisme en scepticisme is zowel roekeloos als inspirerend.
Don Quichot's toegewijde zoektocht/levenstaak is er één die we allemaal zouden moeten omarmen... Van droomstof gemaakt!

Ondersteund door energieke flamenco muziek, geweldige cast, sterke staging, slim decor en mooi licht, is De man van La Mancha 'n expressief gespeelde en gezongen ode aan de helende kracht van de verbeelding en (ondanks dat je misschien soms voor gek versleten wordt) het trouw blijven aan + het verdedigen van jouw eigen idealen

Kijk HIER voor de speellijst

Door Julia Sapuletej

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025