Musicalnieuws.nl

Indrukwekkende Jekyll & Hyde door Storytellers in Zoetermeer

JEKYLL & HYDE is een wereldwijd succes en Zoetermeer heeft nu haar versie tijdens de kerstvakantie door Storytellers. Op vrijdag 27 en zondag 29 december genoten wij van de twee afwisellende hoofdrolspelers.

Jekyll & Hyde is een imponerend verhaal over de twee kanten van dezelfde man –aan de ene kant een dokter, gepassioneerd en romantisch, de andere kant een angstaanjagende maniak.  Maar ook over twee vrouwen -de een beeldschoon en vol vertrouwen, de ander beeldschoon en vol wantrouwen naar de wereld. Beide vrouwen zijn verliefd op dezelfde man en weten beide niets van zijn duistere geheim. Dr. Jekyll is gedreven om een manier te vinden om de mensheid te redden van al het lijden. Maar als niemand zijn ideeën serieus neemt, besluit hij zichzelf als proefkonijn te nemen met desastreuze gevolgen.  Waardoor de eeuwigdurende strijd tussen goed en kwaad een nieuwe dimensie krijgt. Jekyll & Hyde is gebaseerd op het klassieke verhaal van Robert Louis Stevenson en bevat wereldhits als "This is the moment" en "In his eyes" van de prijswinnende componist Frank Wildhorn en tekstschrijver Leslie Bricusse.

De show wordt gespeeld door een indrukwekkende cast met afwisselend in de hoofdrollen Milan van Weelden en Kevin van der Leeuw als Dokter Jekyll / Mister Hyde. Beide heren spelen de rol met verve. IJzersterk, maar beide totaal verschillend, zowel qua stem als qua spel.
 Merle van der Steen en Fabiënne Dallau delen de rol van Lucy Harris. Deze dames stralen tijdens hun solo’s. Waarin Merle meer de uitdagende Lucy speelt, Is bij Fabienne het de dromerige wantrouwer die de bovenhand neemt. Beiden invullingen zijn interessant om te zien maar passen ook volledig bij het karakter van Lucy.
In de rol van Emma zien wij Marij Reijnen en Mette Kellner. Deze dames beschikken over een prachtig hoge zangstem. Ook deze dames hebben ieder hun eigen invulling. Van de bijna naïeve en lieve manier van Mette tot de sterke vrouw die Marij neerzet.

Martin Bouman speelt in beide groepen de rol van John Utterson, de beste vriend van Jekyll. Zijn stem is erg fijn om naar te luisteren. Zijn rustige manier van spreken past goed bij het rustige karakter van Mr. Utterson. Ook zijn mimiek werkt goed in het geheel.

De hoofdrollen worden bijgestaan door een ijzersterk ensemble. Allen laten horen en zien dat ze over meerdere talenten beschikken. De groepsnummers zijn super strak en vocaal van een hoog niveau. Ook willen wij Tessa Sterk noemen die in het duet met Lucy enorme indruk maakt met haar prachtige verschijning en fijne heldere zangstem. Ook indrukwekkend is dat wij na de voorstelling horen dat er een aantal castleden pas recent de rol hebben overgenomen. 

De musical wordt op geweldige manier begeleid door een live orkest onder leiding van Monique van Gils, met choreografie van Mandy Teunissen en regie van Liesbeth Vermeulen en Sebastiaan Smits.

Jekyll en Hyde is nog de gehele kerstvakantie te zien in de Theaterzaal van CKC&Partners in Zoetermeer en wij adviseren deze show niet te missen! Kijk HIER voor kaarten

Kijk op onze facebookpagina voor maar liefst twee fotoalbums, van beide hoofdrollen een hele map met foto's
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025