Musicalnieuws.nl

Indrukwekkende Evita door Amsterdam Musical

Het is inmiddels alweer meer dan een maand geleden dat wij mochten genieten van de musical "Evita" door Amsterdam Musical, maar we hebben hem zo in ons hart gesloten dat we er toch nog even iets over willen schrijven

"Evita" is een krachtige en ontroerende voorstelling die het leven en de carrière van Eva Perón, de voormalige first lady van Argentinië, tot leven brengt. De musical is geschreven als een rockopera en bevat een verscheidenheid aan muzikale stijlen. Het bevat natuurlijk de beroemde ballade 'Don't cry for me Argentina', maar er is nog veel meer moois te ontdekken.

De getalenteerde cast bestaat uit twee verschillende groepen, genaamd "Buenos" en "Aires".

Doortje Roosdorp, in de rol van Evita Perón, levert een sterke en overtuigende prestatie. Haar vertolking van Evita is zowel krachtig als kwetsbaar en ze slaagt erin om de complexiteit van haar personage op een authentieke en ontroerende manier over te brengen.

John Coppens, als Ché, brengt een charismatische en boeiende vertolking. Zijn prestaties zijn zowel dynamisch als genuanceerd en hij brengt een extra laag van complexiteit en diepte aan de voorstelling.
Rutger Dornseiffen, in de rol van Kolonel Perón en Carlo van Munster, als Magaldi, leveren ook sterke prestaties. Hun vertolkingen zijn overtuigend.

Evelien Vermeulen, in de rol van de minnares en het ensemble, bestaande uit Aavinaash Admiraal, April Geisterfer, Jacqueline Janssen, Janneke van Baar, Judith Cohen, Lisette Jansen en Sabine Hollmann, voegen een extra laag van energie en dynamiek toe aan de voorstelling. Hun prestaties zijn zowel individueel als collectief indrukwekkend en ze dragen bij aan de levendigheid en diepte van de voorstelling.

Het decor is simpel, maar multifunctioneel en draagt bij aan de sfeer van de voorstelling.

Kortom, "Evita" is een krachtige en ontroerende voorstelling met een getalenteerde cast en wij kijken uit naar de volgende productie van Amsterdam Musical.

Kijk HIER voor ons fotoverslag en kijk op onze facebookpagina voor meer foto's
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025