Musicalnieuws.nl

Indrukwekkende Aïda door Unidos

Bij binnenkomst bij de stadsschouwburg van Velsen voor de musical Aīda op vrijdag 26 februari werd er een fraai programmaboekje uitgedeeld met daarin een voorwoord van de voorzitter Martijn Gunneman. Hierin geeft hij aan dat Unidos met Aïda de lat wederom een stukje hoger heeft gelegd en dat zij er, in zijn beleving, in zijn geslaagd om het waar te maken... nou in onze beleving zeker ook!

Deze Disney voorstelling met muziek van Elton John en teksten van Tim Rice werd op geweldige wijze geregisseerd door Ineke de Geus. De muzikale leiding was in handen van Bas Jongsma en Robert van Unnik en de choreografie door Sanne Ooms

Aida is gebaseerd op het verhaal van de gelijknamige opera van Giuseppe Verdi en speelt zich af in het Egypte van de farao's, dat in strijd is met het buurland Nubië. Tijdens een expeditie op vijandelijk gebied neemt de Egyptische legerkapitein Radames een groep vrouwen gevangen waaronder de beeldschone Aida. Radames weet dan nog niet dat Aïda de dochter van de koning is, maar is wel op slag onder de indruk van haar. Hij schenkt haar als slavin aan zijn verloofde, prinses Amneris. Wat niet mag, gebeurt toch: Aïda en Radames worden hopeloos verliefd op elkaar.
Zonder het te beseffen roept Radames daarmee het noodlot over hun drieën af. Want het huwelijk van Radames met de dochter van de farao is aangekondigd, terwijl hij eigenlijk verliefd is op Aïda. Amneris merkt dat haar aanstaande echtgenoot van een ander houdt. Op haar beurt raakt Aïda in een innerlijke tweestrijd omdat zij de dochter van de koning van Nubië is en een verhouding met Radames gezien zal worden als verraad van haar volk.

Unidos heeft groot vocaal talent op toneel staan en ondanks wat technische problemen met een achterscherm dat niet naar boven wilde, ging na “gezegd Nubie” menigeen met tranen in de ogen de pauze in.
Diana Vermeulen en Wouter Wensink zijn een erg overtuigende Aïda en Rademes en hun verboden liefde is in de zaal te voelen. Marloes Verwoort in haar rol van Amneris is van ongekende klasse! Het is dat er zoveel familie in de zaal zit, waardoor je merkt dat dit een amateur voorstelling is, maar aan de show en cast is dit absoluut niet te merken. De samenzang van het ensemble is echt een streling voor het oor.
Ook moeten wij Daisy Carati met name noemen, want ondanks dat haar rol als Nehebka niet de grootste rol is maakt zij toch behoorlijk indruk!

De overige rollen worden gespeeld door Rick van Zijtveld, Martijn Gunneman, Mattijs Kuiper, Arno Hillege, Jeroen de Brouwer, Wouten Janssen, Carlo Snoek, Yannou Tamis, Patrick Koelman, Shanna Krijnen, Jacco de Vries, Carlein Redeker, Astrid Vossen, Deniece Geerlofs, Wies Jongejan, Malou Folmer, Rachel Korver, Irene Bax, Marlies Bax, Nikki Akerboom, Aleida Vloo, Baris Kirik, Christa Moerdijk, Sofie van der Marel, Fleur Wever-Witteman, Daphne Kuntz, Kirsten de Boer, Nadeche van Ackooij-Spruit, Esther Holtz, Denise Onstenk, Katie Daniels en Marolijn Maltha.

Complimenten cast en creatives en wij kijken uit naar Hairspray volgend jaar!


Producties Musical 2.0 - 2024/2025