Musicalnieuws.nl

Indrukkende Griekse Mythologie door Codarts studenten in Antigone

Na vorige week donderdag te mogen genieten van de eerste afstudeervoorstelling The Mystery of Edwin Drood was MusicalNieuws op donderdag 13 april 2017 aanwezig bij de première van ANTIGONE.

Dit was de tweede afstudeervoorstelling door de derde- en vierdejaarsstudenten  van het profiel muziektheater van het Rotterdamse Codarts. Wederom werd de voorstelling gespeeld in het Maaspodium in Rotterdam en MusicalNieuws mocht er getuige van zijn.

De naam Antigone betekent: 'zij die geboren is om tegen te werken' en dat doet zij in verschillende situaties. De rol wordt daarom in verschillende facetten gespeeld door vier verschillende speelsters:  
Sky Lemmer in de scenes met haar voedster (gespeeld door Saskia Mees Christeller);
Suzanne Heijdra in de scenes met haar geliefde Hemon (Korneel Defranq);
Charlotte Dommershausen in de scenes haar zus Ismene (Amanda Payne) en tenslotte
Melanie Leeflang in de scenes met Creon (Job Greuter).
Als uiterst zenuwachtige maar innemende wachter zien wij Marijn Bellaard.

Er hangt een doodstraf boven haar hoofd, maar desondanks wil Antigone haar broer graag begraven om hem waardig naar de onderwereld te laten gaan. Er wordt gezegd dat een ziel blijft dolen als deze niet begraven wordt en daar wilt Antigone haar overleden broer voor behoeden.
Haar zus wil volgens de wet handelen en dat betekent dat hij niet begraven mag worden, maar Antigone trekt zich van niemand wat aan en trekt haar eigen plan. 

Antigone is een stuk over moed en loyaliteit waarin op moderne wijze de klassieke tragedie wordt belicht. De cast is erg indrukwekkend, waarbij de mannen van het gezelschap niet alleen overtuigt met spel, maar ook nog allen muziekinstrumenten bespeelt. Zonder de anderen te kort te doen kregen wij van het Cello spel van Job Greuter werkelijk tranen in onze ogen, oorstrelend!

Dat de gehele cast zal met deze voorstelling hoge cijfers verdient dat staat kijf, want er werd niet alleen overtuigend gespeeld, maar ook de zang was prachtig.
Hierbij opgeteld de driekoppige band bestaande uit: Bart Nijman op gitaar, Jaro Bellekom op basgitaar en Fabian van Doorselaer op drums maakt het een voorstelling die indruk maakt en je nog lang over na blijft denken.
 
De regie was in handen van Anouk Beugels met regie-assistente Lisse Knaapen.

Ons fotoverslag vind je HIER