Musicalnieuws.nl

I&L heeft met Robin Hood Goud in handen

Op 31 oktober 2015 ging in het Theater aan de Parade in ’s Hertogenbosch de tweede musical van I&L Entertainment in première: Robin Hood en het verdwenen goud. De eerste musical: Arthur en de strijd om Camelot was erg geslaagd, waardoor het natuurlijk erg lastig is om dit succes te evenaren. Maar dit is in dit geval zeker gelukt, want Robin Hood en het verdwenen goud is een pareltje.

Dit keer geen grote namen maar wel groot talent. Robin Hood en het verdwenen goud speelt zowel in de tegenwoordige tijd als in het verleden en omdat Robin zowel een mannelijke als vrouwelijke naam is, wordt de rol in deze tijd gespeeld door Julia Berendse en in het verleden door Bastiaan de Haan.
 
Het verhaal in het verleden gaat eigenlijk verder waar het originele verhaal ophoudt. Robin Hood is inmiddels samen met Lady Marian (gespeeld door Jennie Hidding) en ze zijn in blijde verwachting van hun eerste kindje. Tegelijk in het heden werpt de vrouwelijke Robin zich op als held om haar Oma financieel te redden, zodat Oma haar huisje niet uitgezet wordt.
 
De slechterik (de burgemeester van Nottingham) wordt in zowel het heden als het verleden op heerlijke wijze gespeeld door Ferdinand Biesheuvel. De wacht-ers gespeeld door Leon van Uden en Tobias van Harmelen zorgen voor de extra komische noten. Tenslotte zien wij Erwin Dekker in de rol van goedgelovige en vriendelijke politieagent.
 
Het decor ziet er prachtig uit en heeft vele slimmigheden, waardoor dezelfde decorstukken in zowel het heden als het verleden gebruikt kunnen worden.
 
De heden/verleden verhalen lopen prima door elkaar en zijn beide duidelijk. Ondanks dat het toch verschillende verhalen zijn, lopen er ook veel parallellen in de verhalen. De vrouwelijke Robin kan het haast niet geloven dat ze écht familie is van de bekende Robin Hood, maar gaat wel op zoek naar de verdwenen schat van Robin Hood, die ergens verborgen zou moeten zijn. Of alles loopt zoals zij zou willen gaan wij uiteraard niet verklappen, maar het wordt zeker boeiend gebracht. Dus ga dit zelf bekijken of de schat al dan niet gevonden wordt!
 
Deze show is een echte aanrader voor jong en oud en is geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar.