Musicalnieuws.nl

IJzersterke cast in nieuwe versie van Evita in Vlaanderen

Op 30 september 2016 ging in het Capitole in Gent de wereldberoemde musical “Evita” in première. Music Hall heeft hiermee zeker een waardige opvolger van “Piaf” gecreëerd.

Stany Crets bewerkte deze nieuwe versie van “Evita” en maakte er een verhaal van dat dichter bij de mens Evita Perron ligt in plaats van de sprookjesprinses Evita. Crets maakt haar kwetsbaar, maar het wordt ook duidelijk dat Evita Perron alles heeft gedaan om hogerop te komen. Evita heeft hiervoor veel mensen gebruikt, waarbij ze ook seks niet schroomde.
Het decor van Joris van Veldhoven verdient zeker een compliment en past geweldig bij deze versie van “Evita” en is precies zoals Crets het zich voorstelde.

In de hoofdrollen zien wij Ann Van den Broeck als Evita Perron, Hans Peter Janssens als Juan Perron en Sébastien De Smet als Ché. Stuk voor stuk hebben deze drie giganten diverse visitekaartjes af mogen geven en staan zij garant voor hoge kwaliteit in zang en spel.

Ook het getalenteerde ensemble, bestaande uit Lotte Steven, Sven Tummeleer, Line Ellegiers, Laurenz Hoorelbeke, Albert Jan Kingma, Vivian Gomez Cardoso, Baptiste Vuylsteke, Marije van Sonsbeek, Jervin Weckx en Shana Pieters is een lust voor oog en oor.
Waarbij “Let goed op waar je je koffer zet” (“Another Suitcase in Another Hall”) gezongen door Lotte Stevens toch ook even met name genoemd mag worden, maar ook de solo’s van de andere ensembleleden klinken heerlijk.

De visueel prachtige choreografie van Laurent Flament wordt geweldig uitgevoerd door het ensemble, waarbij wij ook veel Nederlanders voorbij zagen komen en ook niet de minste! Want wat te denken van “So You Think You Can Dance”-finaliste Vivian Gomez Cardoso.

De musical “Evita” is het hoogtepunt van de samenwerking tussen Lloyd Webber en Rice. Hun werk verscheen in 1976 als een dubbel-lp. In 1978 ging de voorstelling in Londen in wereldpremière, een jaar later gevolgd door de Broadway-versie. Sindsdien is de musical wereldwijd niet meer van de affiche verdwenen.
In 1996 werd “Evita” door Alan Parker verfilmd met Madonna en Antonio Banderas in de hoofdrollen. De voorstelling heeft dankzij het boeiende onderwerp, de scherpe teksten en de meeslepende muziek nog niets van haar kracht verloren.
We volgen het waargebeurde verhaal van de Argentijnse Eva Duarte (1919-1952), die op haar vijftiende van een plattelandsdorpje naar Buenos Aires verhuist om het daar als actrice te maken. Op een benefietconcert leert ze de kolonel Juan Péron (1895-1974) kennen. Ze trouwen en na gemanipuleerde verkiezingen werd hij de president van Argentinië en zij een “godin” voor de arbeiders. Toch kreeg ze heel wat kritiek op haar eigengereide optreden en luxueuze levensstijl. Zeker in het buitenland worden de Pérons gezien als schaamteloze dictators, voor wie het volk niets meer dan een speeltje is. Nog maar 33 jaar oud, stierf Evita aan de gevolgen van baarmoederhalskanker. Maar haar mythe bleek niettemin onsterfelijk.

Deze Vlaamse versie heeft gisteren tijdelijk afscheid genomen van Gent en is van 28 oktober tot en met 1 november in de Stadsschouwburg van Antwerpen te zien. In maart zal de show nog twee maal te zien zijn in Gent. Voor kaarten: http://www.musichall.be/nl/kalender/alle-genres/p/detail/evita-2
Musical 2.0 audities juni 2024