Musicalnieuws.nl

I & L Entertainment komt in het nieuwe seizoen met maar liefst 2 voorstellingen

Naast de vrolijke musical "Toms Magische Speelgoedwinkel" komt I&L dit seizoen met het toneelstuk: Zomer zonder Vrouw in Grou.

Een energieke cast bestaande uit: 
TOM: Maikel Nieuwenhuis, PRESIDENT ADLER/HADES: Jeroen Phaff, HERA: Marleen van der Loo, 
BOB: Bartho Braat, MADELEINE: Michelle Smit, HERCULES: Rubin van Gent, ALKMENE/CHRISTA: Flore Koopen, FRANKLIN/OVERIGE ROLLEN: Erwin Dekker, COWGIRL/OVERIGE ROLLEN: Ilse Hamminga
gaf op de presentatie op vrijdag 10 november een voorproefje van een veelbelovende voorstelling.

Het verhaal van Toms Magische Speelgoedwinkel:
In een prachtig kleurrijke speelgoedwinkel woont Tom. Elke avond als de lichten doven en de klok slaat komt Tom uit zijn schuilplaats en ziet de winkel magisch tot leven komen. De populaire Hercules is zijn beste vriend en een echte superheld. In zijn fantasie beleven ze grandioze avonturen, totdat Hercules’ jaloerse vijand Hades verschijnt. Hades heeft niets met al die vrolijkheid en wil het liefst de winkel en de rest van de wereld in duisternis hullen. Tom zal al zijn krachten moeten gebruiken om zijn ‘thuis’ te redden en de wereld te laten zien dat hij een superheld is.
Met Toms Magische Speelgoedwinkel brengt I&L Entertainment haar derde familiemusical in de Nederlandse theaters. Een oorspronkelijke voorstelling die geschreven is om de fantasie van het publiek te prikkelen en hun vergeten dromen, als vliegen of in het bezit zijn van superkrachten, te herbeleven. Een avontuurlijke voorstelling vol magie, humor en een theaterbelevenis voor de hele familie.
 
Ook werd er door Bartho Braat en Ernst Daniel Smid een kleine preview gegeven van Zomer Zonder Vrouw in Grou. Het is het verhaal van twee echtparen die elk jaar samen op vakantie naar Friesland gaan. Wanneer beide echtgenotes komen te overlijden, één door kanker en de ander wegens een ongeval, besluiten de mannen deze jaarlijkse traditie toch doorgang te laten vinden. Alhoewel beiden qua karakter lijnrecht tegenover elkaar staan, brengt deze vakantie ze dichter tot elkaar en zetten ze de eerste stap om de dood van hun geliefden een plek te geven.
 Ik wil er niet aan wennen en aanschouwen hoe de tijd wint. Het leven gaat wel door, maar even zonder mij.
 Voor het eerst slaan acteur Bartho Braat en zanger Ernst Daniël Smid de handen ineen, in een tragikomedie gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Dat de mannen een bijzondere chemie met elkaar hebben, bleek al snel uit hun samenwerking bij filmopnamen over ditzelfde onderwerp. Daar werd dan ook snel het idee geboren om dit gegeven in het theater te vervolmaken.

Kijk HIER voor ons fotoverslag