Musicalnieuws.nl

I Blaf You Too Woef Side Story

In 2013 won de Woef Side Story maar liefst 5 Musical Awards en in 2017 brengt Theater Rotterdam (voorheen Ro Theater) de veelgeprezen show terug naar het theater. De première was op zondag 23 december 2017 in de Rotterdamse Schouwburg en MusicalNieuws was hierbij aanwezig.

Always go with the vlo! Dit is een van de sterke uitspraken van Ko de Vlo, de vlo die samen met collega artiestenvlooien Jo en To het publiek welkom heet bij de voorstelling. Maar ook tijdens de changementen houden ze de zaal bezig met hun grappen en grollen.

Zoals de titel van de show al doet vermoeden is de show een variant op de klassieke musicalfilm The West Side Story uit 1961. De namen Tony en Maria zijn veranderd in Toto en Marina en worden op uiterst overtuigende wijze gespeeld door Marius Mensink en Desi van Doeveren. De twee honden worden op slag verliefd en je voelt hun verliefdheid gelijk. Helaas voor het verliefde stel is het lastig om samen te zijn, want ze komen uit totaal verschillende werelden. Marina is eigendom van mevrouw Schoonbroek, eigenaresse van een schoonheidssalon, terwijl Toto een straathond is. Sylvia Poorta speelt de gestreste mevrouw Schoonbroek op hilarische wijze en wordt op haar beurt verliefd op de gemene dierenarts Prick, op heerlijke wijze gespeeld door Dick van den Toorn.

Mevrouw Schoonbroek spreekt met Dokter Prick af dat Marina gedekt zal gaan worden door Arnie, de hond van Dokter Prick. Hond Arnie (Roel Dirven) ziet dit wel zitten, maar hier is verder niemand het mee eens. Marina loopt weg en wordt achtervolgt door Arnie, dit kan natuurlijk nooit goed aflopen! De straathonden helpen Marina en er volgt een gevecht op leven en dood tussen Rover en Arnie. Toto had Marina beloofd nooit meer te zullen vechten omdat hij op de opleiding voor Politiehond zit, maar als zijn beste vriend door de bekakte hond Arnie wordt toegetakeld kan hij toch niet machteloos toekijken!

Gelukkig vergeeft Marina Toto deze vechtpartij en hun liefde bloeit verder op. Als mevrouw Schoonbroek ziet dat ze “aan elkaar vast zitten” roept ze de hulp in van dokter Prick om te voorkomen dat Marina geen puppies van Toto zal gaan krijgen. Weer ontsnapt Marina maar wel nadat ze al een verdovingsspuitje van de dokter had gekregen….
Als Marina dan in elkaar stort denken alle honden dat zij dood is en Toto heeft ook geen zin meer om te leven! Maar Marina is niet dood en staat weer op. Helaas is Toto dan al depressief vertrokken! Puppie gaat hem zoeken, maar of hij hem zal vinden en of het goed afloopt? Daarvoor moet je echt deze heerlijke voorstelling gaan bezoeken!

Het hoogte punt van de voorstelling is zeker Kim van Zeben, die als Pimpelmees het lesbische hondje al leuk is, maar als burgemeester Slap echt briljant!
Maar ook de overige cast is ijzersterk: Steyn de Leeuwe als Rover de beste vriend van Toto en als de valse Hector maar ook als Jo de Vlo, Roel Dirven als Eenoog en Arnie, Laus Steenbeeke als Swiffer, Bob de buurman en To de Vlo, Martin Snip die voor zijn rol als Puppie al eerder een Musical Award heeft gewonnen, Daisy Hagendoorn als Anne-Fleur en Connie, en Charlene Sancho als Willemijn.

Woef Side Story staat nog tot en met 7 januari in de Rotterdamse Schouwburg en gaat daarna toeren. Voor tickets kijk HIER

Voor fotoverslag van het slotapplaus kijk HIER

 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025